Meciul s-a disputat joi seara, pe Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, în play-off-ul competiţiei.

Campioana României s-a impus prin golurile marcate de Mario Rondon (5, 56), ambele din centrări ale lui Ciprian Deac din faze fixe, şi de Gabriel Debeljuh (42), care a reluat în plasă, pasa lui Adrian Păun. Golul de onoare al nordicilor a fost înscris de Aniekpeno Udoh în prelungirile meciului (90+1).

Ca şi tururile preliminare, play-off-ul Europa League se dispută în manşă unică.

Tragerea la sorți a grupelor va avea loc mâine, 2 octombrie, de la ora 14.00, la Nyon. Printre adversarii puternici peste care poate da CFR Cluj se numără Arsenal, Tottenham, AS Roma, Napoli sau Leicester.

Cele 48 de echipe din Europa League vor fi împărțite în patru urne de câte 12 echipe, după coeficientul UEFA. În acest moment, CFR Cluj e în urna a patra, ceea ce înseamnă că poate avea parte de o grupă dificilă.

Campioana României, condusă de Dan Petrescu, poate urca în urna a treia, dar are nevoie de trei rezultate surpriză în play-off-ul Europa League.

Astfel, trei dintre echipele  Maccabi Haifa, MOL Vidi, ȚSKA Sofia, Dinamo Brest, Rio Ave, Rijeka, Flora Tallin, Ararat Armenia, Slovan Liberec, FK Sarajevo sau Tirana trebuie să producă surpriza și să bată echipele mai bine cotate.

După această performanță, CFR Cluj va încasa o sumă ce va asigura jumătate din bugetul stagional: 5 milioane de euro. Echipa lui Dan Petrescu primește în două tranșe aproape 3 milioane de euro de la UEFA. La acestea se adăuga încă două milioane din market pool, dar și alți bani din eventuale victorii din grupă.

570.000 de euro este bonusul de la UEFA pentru orice victorie în grupele UEL și 190.000 € pentru un egal, scrie gsp.ro.

O bună parte din această sumă va ajunge la jucători. E vorba despre prima de calificare în grupe, care este de 25.000-35.000 de euro, în funcție de contractul fiecăruia. În plus, Deac și compania își vor recupera și salariul pe luna aprilie, oprit de club din cauza stării de urgență.