Evenimentul Zilei > International > Valabilitatea pașapoartelor COVID-19, limitată. Ce țări au impus noile reguli
Valabilitatea pașapoartelor COVID-19, limitată. Ce țări au impus noile reguli

Valabilitatea pașapoartelor COVID-19, limitată. Ce țări au impus noile reguli

Austria și Croația vor accepta să intre pe teritoriul național numai acei călători care s-au vaccinat complet împotriva COVID-19 în ultimele 270 de zile (9 luni), respectiv 210 zile (7 luni) anterioare datei la care ajung la graniță.

Publicația britanică The Mirror, pune deciziile în contextul discuțiilor privind eficiența imunizării și administrarea unei a treia doze de ser împotriva SARS-CoV-2.

Regulile impuse de Austria și Croația

De acum, turiștii care vor să meargă în Austria sau în Croația trebuie să fie atenți, pentru a nu fi dezamăgiți, chiar dacă sunt complet vaccinați și au un pașaport valabil la nivel european. Și asta pentru că cele două state au impus limite de timp pentru acces, respectiv o limită de nouă luni în care este valabil certificatul de vaccinare împotriva COVID-19, efectuat cu cel mult nouă luni anterior deplasării.

Cu o rată de incidență cumulată la mia de locuitori de 1 și 0,8, Austria, respectiv Croația se află pe lista verde a CNSU privind țările cu risc epidemiologic, în vigoare din 22 august.

Valabilitatea certificatului pentru cei complet vaccinați pentru Austria este de 270 de zile, iar pentru Croația, de 210 zile anterioare datei de intrare în țară, scrie The Mirror care citează date oficiale ale autorităților britanice. Astfel că cei care s-au vaccinat în prima etapă sunt aproape de expirarea termenului și ar urma să aibă nevoie de o a treia doză pentru a intra în aceste țări. Conform regulilor actuale, în lipsa unui certificat, se poate prezenta un test PCR negativ.

Pregătirile pentru a treia doză sunt în toi

Restricțiile sunt prezentate în contextul discuțiilor privind durata eficienței vaccinurilor, dar și a anunțului așteptat din partea autorităților britanice privind administrarea unei a treia doze de ser, scrie Gândul.

Potrivit datelor de eficientă citate de jurnaliștii britanici, aproape 95% din populația din Anglia a dezvoltat anticorpi anti-COVID-19, dar procentul a scăzut ușor printre persoanele mai în vârstă.

Și România se pregătește, logistic, pentru administrarea celei de-a treia doze, începând din a doua parte a lunii septembrie sau din octombrie, în cazul în care responsabilii la nivel european autorizează aceste demers.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: