Evenimentul Zilei > International > Decizie radicală în Austria. Doar două vaccinuri au fost alese pentru a treia doză
Decizie radicală în Austria. Doar două vaccinuri au fost alese pentru a treia doză

Decizie radicală în Austria. Doar două vaccinuri au fost alese pentru a treia doză

Guvernul din Austria a anunțat că primele persoane care vor fi vaccinate cu cea de-a treia doză de vaccin sunt cele de peste 65 de ani. Noua doză va fi administrată doar de la producătorii Pfizer și Moderna.

Guvernul de la Viena a anunțat ultimele reglementări cu privire la vaccinarea populației cu cea de-a treia doză de vaccin. Astfel, demnitarii au hotărât ca primele persoane care vor fi imunizate împotriva coronavirusului să fie cele de peste 65 de ani. Singurele doze de vaccin care vor fi administrate în acest sens sunt cele produse de Pfizer și Moderna.

Guvernul de la Viena a decis. Cine se vaccinează cu a treia doză

Persoanele vârstnice care au fost vaccinate cu serurile produse de AstraZeneca sau Johnson&Johnson trebuie să se imunizeze cu cea de-a treia doză în termen de maximum șase luni de zile de la administrarea ultimei doze, recomandă Comisia de Experți în Vaccinare din Austria.

Persoanele din căminele de bătrâni sau cetățenii care suferă de boli autoimune, cancer sau afecțiuni cardiace trebuie să se vaccineze cu a treia doză în maximum nouă luni de zile de la administrarea ultimei doze de ser.

Vaccinarea copiilor cu cea de-a treia doză de vaccin. Ce spun specialiștii

Comisia de Experți în Vaccinare din Austria recomandă persoanelor adulte care sunt imunizate cu serurile Pfizer sau Moderna să se vaccineze cu cea de-a treia doză între nouă și doisprezece luni după administrarea ultimei doze.

Copiii care nu au probleme de sănătate nu trebuie vaccinați cu cea de-a treia doză de ser imunizator, transmite Comisia citată, potrivit Agerpres.

Pentru minorii fără probleme de sănătate experţii austrieci deocamdată nu recomandă doza de consolidare.

În Austria, aproximativ 56% din populație este vaccinată, în prezent, împotriva coronavirusului, conform schemei de imunizare. Procesul de vaccinare a încetinit, însă, și în Austria, în ultimele săptămâni. Guvernul a lansat un apel la adresa cetățenilor austrieci, solicitându-le să se imunizeze pentru a evita creșterea numărului de îmbolnăviri pe măsură ce varianta Delta se răspândește la nivel global.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: