Evenimentul Zilei > Social > S-A DECIS cine va face a treia doză de vaccin anti-COVID. Află dacă ești în respectiva categorie
S-A DECIS cine va face a treia doză de vaccin anti-COVID. Află dacă ești în respectiva categorie

S-A DECIS cine va face a treia doză de vaccin anti-COVID. Află dacă ești în respectiva categorie

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a accelerat eforturile pentru a autoriza doza suplimentară de vaccin anti-COVID pentru americanii care au un sistem imunitar slăbit.

Doza suplimentară este destinată pacienților cu sistem imunitar slăbit. Decizia de autorizare pentru o doză suplimentară de vaccin anti-COVID este așteptată luna aceasta. Protejarea pacienților imunocompromiși ar însemna prevenirea apariției unor variante noi de coronavirus.

Aprobarea completă a vaccinului produs de Pfizer/BioNTech este așteptată până la începutul lunii septembrie. Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) accelerează eforturile pentru a autoriza doza suplimentară de vaccin anti-COVID pentru americanii care au un sistem imunitar slăbit, relatează The New York Times.

Schimbarea reflectă o preocupare tot mai mare a Administrației Biden pentru pacienții vulnerabili într-o perioadă în care varianta Delta se răspândește la nivel național.

Administrarea dozei suplimentare

Persoanele cu sistem imunitar slăbit, care au nevoie de o doză suplimentară de vaccin anti-COVID, cum ar fi pacienții cu cancer, ar putea obține una în mod legal.

Un bărbat care s-a bucurat că are COVID, ca să arate că „nu e nimic de speriat”, a murit după 9 zile. Simptomele variantei Delta sunt diferite de tulpina „originală” de COVID, însă unul iese în evidență, avertizează medicii.
Imaginile dezastrului din Grecia: Oamenii sunt evacuați cu feriboturile, pompierii ajung să doarmă pe jos în pauzele scurte
Beneficiul vaccinării acestor pacienți s-ar putea extinde dincolo de acest grup de persoane. Infecția cu SARS-CoV-2, persistentă la persoanele imunocompromise, poate duce la apariția variantelor mult mai virulente, conform unor cercetări recente. Astfel, protejarea pacienților cu sistem imunitar slăbit ajută la prevenirea apariției unor noi variante.

Administrarea dozei suplimentare de vaccin este așteptata luna aceasta

Decizia de autorizare pentru o doză suplimentară de vaccin anti-COVID este așteptată luna aceasta. Aprobarea completă a vaccinului produs de Pfizer/BioNTech este așteptată până la începutul lunii septembrie.

Organizația Mondială a Sănătății solicită un moratoriu pentru cea de a treia doză de vaccin împotriva COVID-19 până cel puțin la sfârșitul lunii septembrie. Directorul OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus a îndemnat țările să amâne vaccinarea cu a treia doză pentru ca de aceste doze să poată beneficia ţări care şi-au imunizat doar o parte infimă a populaţiei.