Evenimentul Zilei > International > Franța, din nou izolată. Măsuri drastice pentru populație
Franța, din nou izolată. Măsuri drastice pentru populație

Franța, din nou izolată. Măsuri drastice pentru populație

Franţa impune noi măsuri extrem de severe pentru populaţie din cauza incidenţei de peste 300 în anumite zone. Iar cea a Parisului este de circa 600, în şapte zile, la 100.000 de locuitori.

Nièvre, Rhône și Aube se alătură listei zonelor supuse „noilor măsuri drastice”, pentru a lupta împotriva epidemiei Covid-19. Cu toate acestea, în următoarele zile ar putea fi introduse alte noi măsuri deoarece în Franța situaţia este din ce în ce mai gravă.

Ministrul Sănătății, Olivier Véran, a subliniat în cadrul conferinței sale de presă că „efectele ultimelor restricții vor fi vizibile doar începând cu săptămâna viitoare. Între timp, guvernul ar dori să sublinieze că vor fi luate măsuri suplimentare dacă situația o impune”.

Va fi Franța din nou izolată? Noile măsuri pentru populaţie sunt drastice

Emmanuel Macron a declarat: „În zilele și săptămânile următoare, vom avea noi măsuri de luat, toți împreună. Vom lua toate cele necesare măsuri în timp util”, a indicat preşedintele fără a da mai multe detalii.

Din acest weekend, interdicţii de circulaţie pe timpul zilei se aplică în trei noi districte, precum şi în departamentele Aube şi Nievre din centru şi Rhone din sud-est.

Localnicii au voie să călătorească doar pe o distanţă de zece kilometri de casă, iar multe magazine sunt închise. În plus, clase întregi vor intra în carantină imediat ce un elev este testat pozitiv la coronavirus.

Aceste măsuri au fost deja impuse în 16 zone weekendul trecut, inclusiv regiunea Parisului. Guvernul a intensificat controalele în gări, aeroporturi şi pe autostrăzi, pentru a preveni deplasările neesenţiale între regiuni.

Franţa este lovită puternic de pandemie. Incidenţa pe şapte zile la 100.000 de locuitori este de peste 300, în timp ce în regiunea Parisului este de circa 600. Până acum, aproximativ 94.000 de persoane au murit în Franţa după ce s-au infectat cu coronanavirus.

Epidemiologii nu sunt mulţumiţi doar cu aceste măsuri

Potrivit epidemiologului și directorului de cercetare de la Inserm Dominique Costaglia, măsurile luate nu sunt suficient de puternice pentru a opri răspândirea virusului.

„Nu văd cum vom reuși să ne descurcăm în școlile în care situația se înrăutățește”, a explicat ea, adăugând că în unele regiuni, spitalele sunt „în situații catastrofale”.

Île-de-France este  supravegheată în special. Pentru a evita acest scenariu și a pune în aplicare măsurile în vigoare, Matignon a declarat vineri că controalele vor fi consolidate la stații şi aeroporturi. Aproape 90.000 de polițiști și jandarmi vor fi lucra pe tot parcursul weekendului, scrie linternaute.