Evenimentul Zilei > International > Gest istoric făcut de Biserica Catolică din Franța. Scuze pentru actele de pedofilie și bani pentru victime
Gest istoric făcut de Biserica Catolică din Franța. Scuze pentru actele de pedofilie și bani pentru victime

Gest istoric făcut de Biserica Catolică din Franța. Scuze pentru actele de pedofilie și bani pentru victime

Anunț de mare însemnătate făcut de reprezentanții Bisericii Catolice din Franța, față de un subiect foarte controversat.

Biserica Catolică din Franța și-a pus cenușă în cap în cazul actelor de pedofilie. Episcopii catolici francezi au exprimat vineri dorința Bisericii de a-şi asuma responsabilitatea în faţa societăţii cerându-şi iertare pentru actele de pedofilie comise de membrii săi. S-a ajuns la un acord pentru a plăti victimelor o contribuţie financiară” a cărei valoare va fi forfetară.

Din ce fonduri va acorda Biserica Catolică fondurile dedicate victimelor pedofiliei

Respectiva contribuție va fi finanţată dintr-un fond de dotare ad hoc. Și urmează să fie stabilită de un organism independent de asistenţă, responsabil cu examinarea cererilor şi decizia alocărilor în limitele capacităţilor fondului” A fost anunțul făcut de Conferinţa Episcopilor din Franţa (CEF), conform Agerpres.

„Această contribuţie nu este nici o despăgubire, nici o reparaţie”. A declarat monseniorul Eric de Moulins-Beaufort, preşedintele CEF, în timpul unei conferinţe de presă care a încheiat adunarea plenară a circa 120 de episcopi care au votat unsprezece rezoluţii. Printre care mai multe în favoarea luptei împotriva pedocriminalităţii.

S-a decis înființarea unui tribunal penal canonic interdioceze la nivel naţional

Clericii din Franța au fost de acord, de asemenea, cu ideea unei zile de rugăciune, ținută în fiecare an, în memoria victimelor. Eveniment dorit de Vatican, în a treia vineri din Postul Mare. Totodată, vor continua să dezbată pentru a stabili, dacă este posibil la Lourdes (sud-vest) amplasarea unui loc dedicat memoriei victimelor.

Episcopii au decis, de asemenea, n cadrul respectivei întâlniri, îînfiinţarea unui „tribunal penal canonic interdioceze la nivel naţional”, mai precizează sursa citată.


Eveniment crucial pentru Biserica Catolică din România

Șoc în Biserica Catolică! Schimbă Papa Francisc legea care datează din secolul IV?

O nouă Schismă? – „Papa Francisc dorește să rupă Biserica în complicitate cu forțele globaliste”

Lukaşenko acuză Biserica Catolică: „A primit misiuni concrete din Polonia”

Papa Francisc, schimbare monumentală în Biserica Catolică. Gestul va rămâne în istorie