Evenimentul Zilei > Social > V-ați îngășat de Sărbători? Cum slăbești rapid și fără efort
V-ați îngășat de Sărbători? Cum slăbești rapid și fără efort

V-ați îngășat de Sărbători? Cum slăbești rapid și fără efort

Sărbătorile de iarnă, atunci când mâncăm mai mult căci e greu să reziști bunătăților de pe masă, au trecut. La multe persoane însă, urmele au rămas. Dacă te-ai îngrășat este necesară o dieta după festinul culinar.

După sarmale, fripturi cu sosuri și garnituri, plus deserturi, mâncate de Sărbătorile de iarnă, este de așteptat să te trezești cu kilograme în plus. Sunt câteva metode simple care te ajută să iți revii la normal, scrie retetesivedete.ro.

Este nevoie însă de un planul de slăbit ca să reușești să dai jos kilogramele în plus care te incomodează.

Iată câteva dintre metodele rapide și eficiente:

Bea apă caldă

Una dintre cele mai importante reguli. Pe lângă faptul că nu conține nici o calorie, apa caldă are un efect calmant asupra gâtului și poate contribui la accelerarea metabolismului. Iar dacă adaugi câteva picături de zeamă de lămâie în primul pahar de apă caldă pe care îl bei dimineață, ajuți la eliminarea toxinelor din organism și la pornirea metabolismului.

Renunță la ciocolata caldă

Dacă vă place ciocolata caldă, este cazul să renunțați la această băutură aromată. În felul acesta poți contribui la reducerea kilogramelor în plus acumulate în perioada Sărbătorilor. Poți alege în schimb alte băuturi calde cu un conținut caloric redus, cum ar fi apă caldă infuzată cu scorțișoară, lapte cu șofran și piper negru sau lapte cu turmeric.

Reduceți consumul de băuturi alcoolice

După Sărbătorile de iarnă este bine să-ți lași ficatul să se odihnească și să renunți la consumul de alcool. Alcoolul contribuie la creșterea în greutate și favorizează alimentația dezechilibrată. În plus, multe cocktailuri pe baza de băuturi alcoolice conțin și siropuri dulci, pline de calorii nedorite.

Mănâncă devreme

Sărbătorile de iarnă înseamnă și schimbarea programului de somn. Oamenii lenevesc mai mult în pat, ceea ce conduce la schimbarea orarului obișnuit al meselor. Astfel că, masa de seară ajunge să fie luată foarte aproape de ora de culcare și astfel favorizează depunerea kilogramelor în plus. Este important să mănânci cât mai devreme posibil în cursul zilei și să te abții să consumi alimente bogate în calorii sau carbohidrați seară. Este ideal să iei cină înainte de orele 19.00. Iar dacă te simți înfometată, poți să recurgi la o gustare: câteva migdale sau o supă cu conținut caloric redus.

Mai multe fructe și legume

Kilogramele în plus acumulate de sărbători pot fi dificil de eliminat. Consumă fructe și legume la fiecare masă a zilei, spune una dintre cele mai importante reguli de slăbit. Alege fructele și legumele cu un conținut caloric redus pentru a asigura organismului necesarul de vitamine și nutrienți și că să te simți sătul un timp mai îndelungat.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: