Utilitatea găurii din mânerul cratițelor. Îți va face gătitul mai ușor

Utilitatea găurii din mânerul cratițelor. Îți va face gătitul mai ușor Sursa: pixabay

Ustensilele de bucătărie au fost concepute astfel încât să te ajute în bucătărie cât mai mult, iar de cele mai multe ori, deși credem că un anumit aspect este de design, în realitate poate avea o utilitate.

Acesta este și cazul găurii din mânerul oalelor sau tigăilor. În mediul online au existat multiple dezbateri cu privire la acest aspect, iar câțiva dintre utilizatori au împărtășit modul în care ei se folosesc de gaura din mânerul diferitelor cratițe.

La ce este utilă gaura din mânerul cratițelor

Spre exemplu, unii susțin ideea că gaura poate fi folosită pentru a agăța de un cârlig oala atunci când aceasta nu e folosită. Alții, consideră că utilitatea acestui orificiu este mul mai mult decât de design. „Nu știi unde să pui lingura de lemn când gătești? Pune-o în partea cu orificiul din mâner, astfel încât să o ai mereu la îndemână când vrei să amesteci preparatul din cratiță”, a scris o femeie pe rețelele sociale. Pasionată de designul interior, aceasta caută diferite soluții ingenioase.

„Gaura dintr-un mâner de oală este doar pentru lingura ta poate, dar inițial ea a fost gândită pentru agățat. Forma este concepută să fie suport pentru ustensile, este modelată special pentru a ține cratița agățată”, a scris un alt utilizator din online. În replică, o altă persoană a spus că nu aceea e destinația găurii din mâner, deoarece dacă pui oala într-un cârlig se destabilizează mânerul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Gaura este evident pentru agățarea cratiței. Utilizarea secundară cea cu lingura, este practică, dar îmi este foarte greu să cred că este altceva decât o utilizare accidentală evoluată”, mai scrie o persoană.

Cu toate acestea, la fiecare propunere de utilizare a găurii există un contraargument, unii motivând că nu de fiecare dată o lingura poate fi introdusă în acea gaură, deoarece ea poate fi ori prea scurtă, ori prea groasă.

Alți utilizatori au comentat că ei nu i-au găsit nicio utilitatea acelui mic orificiu din mânerul unor oale și tigăi și că preferă să lase lingura de lemn în mâncare. „Poate că sunt doar eu, dar care ar fi răul dacă las lingura în oală? Lemnul nu transferă atât de bine căldura”, potrivit avantaje.ro.