Rețetă de turte pufoase la tigaie ca în Ardeal. Secretul unei gustări delicioase

Rețetă de turte pufoase la tigaie ca în Ardeal. Secretul unei gustări delicioase Sursă: Youtube

Rețeta de turte pufoase la tigaie este foarte cunoscută în Ardeal, dar se prepară și în alte zone din țară. Gospodinele au nevoie doar de câteva ingrediente pentru a face această gustare delicioasă.

Turtele sunt niște plăcinte simple ideale în perioada postului, rețeta fiind una rapidă și fără prea mari dureri de cap. În general, ele se fac la tigaie și cu puține ingrediente. Pe vremuri aceste turte se făceau direct pe plita de la sobă, având denumiri diferite în funcție de regiunea în care se pregătesc.

Această rețetă de post din Ardeal reprezintă o tradiție păstrată din moși-strămoși. Ele pot fi umplute cu varză, cozi de ceapă verde, cartofi cu ceapă sau chiar cu magiun. Gospodinele au nevoie de următoarele ingrediente:

550 grame de făină albă de calitate superioară

Ne puteți urmări și pe Google News

25 grame de drojdie proaspătă sau aproximativ 7 grame din cea uscată

10 grame de sare

1 linguriță rasă de zahăr

50 ml de ulei de floarea soarelui

400 ml de apă caldă.

Rețetă de post, turte pufoase la tigaie

Toate ingredientele solide se amestecă într-un castron, așadar fără ulei. Se frământă totul până se formează un aluat moale, aproximativ 5 minute Se toarnă inițial doar 350 ml de apă caldă. Dacă făina mai cere apă, atunci se mai adaugă și restul de 50 de ml. La final se adaugă uleiul și se continuă frământarea pentru alte 3-5 minute.

Sursă Youtube

Aluatul se strânge sub forma unei bile și se lasă la dospit. Castronul trebuie să fie acoperit cu un prosop curat și lăsat la caldAluatul trebuie să-și dubleze volumul, să fie moale și să facă bășicuțe. Compoziția obținută se împarte în patru părți egale a câteva 250 de grame fiecare

Fiecare bilă de aluat se frământă și se întinde cu palma sau cu ajutorul unui sucitor. Turtele crude se acoperă cu folie de plastic până când se prăjesc. Turtele se pot prăji în tigaie sau în ceaun.

Este foarte important ca fundul tigăii să fie presărat cu puțină sare, iar focul să fie dat la minim. Tigaia se acoperă cu un capac, iar urtele se lasă la copt circa 10 minute pe fiecare parte sau până când aluatul începe să se umfle și să se rumenească. Rețeta ta este gata. Poftă bună!, potrivit Fanatik.