Rețete de post. Cartofi copți în folie de aluminiu. O rețetă simplă și ușor de făcut pentru această perioadă
- Andra Puiu
- 7 decembrie 2022, 08:59
Postul Crăciunului este una din perioadele care pun la grea încercare gospodinele. Ele sunt nevoite să găsească tot mai multe rețete pentru a face față. Cartofii copți în folie de aluminiu sunt o rețetă de post ideală.
Rețeta de cartofi copți la cuptor este ideală pentru Postul Crăciunului. Este indicat să folosiți cartofi de aceleași dimensiuni pentru a se găti uniform. În plus, trebuie să îi speli destul de bine înainte. Ulterior, îi poți asezona cu usturoi granulat și un pic de ulei. Poți pune în pachețele și ierburi aromatice: rozmarin, cimbru, busuioc, oregano etc.
Pentru patru porții ai nevoie de 14 cartofi noi. Poți folosi și cartofi vechi dacă nu ai din cei noi. De asemenea, alte ingrediente de care vei mai avea nevoie sunt: usturoi granulat, două linguri de ulei, ierburi aromatice care îți sunt pe plac, sare și folie de aluminiu.
Cum se pregătesc cartofii pentru copt
Spală cartofii întregi în mai multe ape reci. Ulterior, îi scurgi bine într-o strecurătoare. După ce ai făcut acest pas, trebuie să îi muți într-o cutie și să presari sare peste ei. Tot acum trebuie să îi asezonezi cu usturoi granulat. Mută cartofii într-o pungă rezistentă și pune uleiul peste ei. Acesta este momentul în care poți adăuga și ierburile aromatice. Închide bine punga și scutur-o puternic. Cartofii trebuie lăsați timp de 30 de minute în această pungă.
Ulterior, rupe folia de aluminiu în bucăți de aproximativ 15 centimetri. Ulterior, trebuie doar să învelești fiecare cartof cu folia. Este important să închizi foarte bine fiecare pachețel astfel încât cartofii să se coacă în abur. Dacă ai făcut toți acești pași, cartofii sunt pregătiți pentru a fi copți. Pentru gătirea lor poți recurge la ajutorul unui cuptor sau grătar.
Cartofii se pot coace în cuptor sau pe grătar
Dacă alegeți varianta de cartofi copți la cuptor atunci acesta trebuie să fie bine preîncins la 220 C. Pune cartofii înfoliați într-o tavă și lasă-i la cuptor timp de o oră. Dacă alegă să coci cartofii la grătar, trebuie să preîncălzești grillul. Ulterior, poți adăuga cartofii pe el. După aproximativ o oră apasă pe ei pentru a vedea dacă sunt moi sau nu.
Este important să nu îi înțepi cu furculița. Totuși, poți desface unul dintre cartofi pentru a vedea cam în ce stadiu de rumenire e coaja. Dacă observi că nu sunt suficient de rumeniți, poți să mărești puterea grillului. Ulterior, pune cartofii cât mai aproape de centrul lui. De asemenea, este indicat să îi întorci la fiecare cinci minute după ce ai mărit focul, potrivit Savoriurbane.com.