Trucul pe care trebuie să îl știe toate gospodinele. Ingredientul care ajută fasolea să fiarbă mai repede
- Simona Suciu
- 5 decembrie 2022, 17:34
Fasolea este des folosită în bucătăria românească, dar uneori fierbe prea greu și ne poate cauza probleme digestive. Un ingredient minune, care se găsește în orice bucătărie ne poate scăpa de aceste probleme.
Fasolea este dintre cele mai folosite produse în perioada postului. Este gustoasă și conține multe vitamine și minerală. Datorită proprietăților sale este hrănitoare și ne ține de foame câteva ore bune. Uneori durează însă destul de mult să o gătim pentru că fierbe greu. În plus, ne putem confrunta și cu balonare sau gaze intenstinale nedorite.
Ingredientul minune
Există însă un truc care poate elimina toate aceste neplăceri. Pentru ca fasolea să fiarbă mai repede este recomandat să o înmuiem în apă câteva ore înainte să o gătim. În această apă puteți adăuga o lunguriță de bicarbonat de sodiu.
După ce s-a înmuiat, fasolea se pune pe foc și se lasă să fiarbă 10-15 minune. Se clătește apoi foarte bine. După această operațiune puteți găsi fasolea așa cum v-ați propus. Bicarbonatul de sodiu o ajută să fiarbă mult mai repede, dar ne poate scăpa și de balonare.
Rețetă de fasole bătută
Fasolea bătută este un preparat tradițional românesc și poate fi un mic dejun delicios în perioada postului. Mai ales dacă are deasupra și puțină ceapă prăjită.
După ce fasolea a stat la înmuiat câteva ore, ea se clătește cu apă și pune la fiert. Trebuie să o gustăm din când în când, deoarece timpul de fierbere diferă în funcție de tipul de fasole. În mod normal, într-o oră ar trebui să fie gata. Ca să meargă totul mai repede puteți folosi o oală sub presiune.
Când este gata, fasolea se scurge de apă și se pune în bolul de la robotul de bucătărie. Se adaugă usturoi și ulei de dovleac sau de măsline (o lingură) și se amestecă până când se obține o pastă fină, dar care nu curge. Nu aruncați zeama în care a fiert fasolea. Puteți folosi o parte din ea pentru a obține consistența dorită.
Ceapa se taie peștișori și se călește câteva minute în ulei, la foc mic. După ce s-a înmuiat, se adaugă puțină boia dulce, se amestecă rapid și se trage de pe foc. Boiaua nu trebuie să se ardă, deoarece devine foate amară. Acest amestec se așază peste fasole și astfel veți avea un mic dejun delicios, potrivit lauralaurentiu.ro.