Evenimentul Zilei > Social > Cum elimini mirosurile neplăcute din bucătărie. Substanța este și un excelent dezinfectant
Cum elimini mirosurile neplăcute din bucătărie. Substanța este și un excelent dezinfectant

Cum elimini mirosurile neplăcute din bucătărie. Substanța este și un excelent dezinfectant

Mirosurile neplăcute din bucătărie sunt extrem de deranjante, dar pot fi eliminate cu ușurință cu ajutorul unui ingredient ieftin. Acesta poate fi folosit cu succes și la îndepărtarea prafului și a grăsimilor.

Eliminarea grăsimilor și a mirosurilor neplăcute din bucătărie reprezintă o adevărată provocare pentru toate gospodinele. Există însă un ingredient care se găsește în toate locuințele și care face minuni în materie de curățenie. Este natural și nu produce alergii.

Scăpați de mirosurile neplăcute

Mirosurile din cuptor sau din coșul de gunou sunt extrem de neplăcute. Pentru a scăpa de ele aveți nevoie doar de o linguriță de bicarbonat de sodiu și una de scorțișoară măcinată. Acestea se amestecă și se pun într-un vas termorezistent care se introduce în cuptor, la o temperatură de 180 de grade. Se lasă aproximativ 15 minute. Mirosurile vor dispărea ca prin minune.

Aceeași soluție poate fi folosită și în cazul cuptorului cu mirocunde. De asemenea, amestecul se poate pune pe un servețel de hârtie umezit care se așează în coșul de gunoi, potrivit dcnews.ro.

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și la curățarea grăsimii din cuptor. Se amestecă cu puțin de detergent de vase și astfel grăsimea va fi îndepărtată.
De asemenea, pentru a avea un miros proaspăt, atât în cuptorul normal, cât şi în cel cu microunde, tăiaţi felii de lămâie și portocale, aşezaţi-le într-un bol cu apă şi lăsaţi-le 20 de minute la cuptor. Mirosurile neplăcute vor fi eliminate. Acest amestec este foarte bun şi pentru scurgerile de la baie.

Dezinfectant natural

Bicarbonatul de sodiu este și unul dintre cele mai bune dezinfectate naturale. Dizolvat în apă este perfect pentru curăţarea electrocasnicelor, cum sunt frigiderul, dar și maşina de spălat vase sau rufe.

Bicarbonatul este bun şi pentru împrospătarea saltelelor de pe paturi. Turnaţi bicarbonat de sodiu praf peste saltea, lăsaţi câteva ore să acţioneze şi apoi aspiraţi. Va elimina mare parte din praful şi murdăria care pătrund în timp în saltea.

Puteți să îl folosiți și pentru curățarea covoarelor. Pesărați bicarbonat peste covor seara, acoperiţi totul cu o folie şi lăsaţi aşa până dimineaţă. A doua zi aspiraţi energic şi covorul va fi reîmprospătat.