Uleiul minune care vă scapă de petele dificile de pe haine. Cum puteți scăpa repede de praf

Uleiul minune care vă scapă de petele dificile de pe haine. Cum puteți scăpa repede de prafsursa: arhivă EVZ

Uleiul de eucalipt poate scoate chiar și petele dificile de grăsime. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați câteva picături în mașina de spălat. Bicarbonatul, oțetul și lămâia vă scapă de praful din casă.

Petele de grăsime pot fi dificil de îndepărtat de pe orice articol de îmbrăcăminte. Sunt cu atât mai enervante atunci când se regăsesc pe haine albe sau crem, deoarece sunt mult mai vizibile. În comerț există numeroase produse de îndepătare a petelor, dar multe dintre ele sunt chimice și pot cauza alergii, în cazul persoanelor sensibile. Mai mult pot distruge țesăturile delicate.

Există însă o soluție simplă și naturală: uleiul de eucalipt, care nu este bun doar pentru masaj și curățarea căilor respiratorii, ci poate scoate și petele dificile.

Cum folosim uleiul de eurcalipt

Un terapeut din SUA a descoperit cât de eficient este uleiul de eucalipt în curățarea rufelor. „Eucaliptul conține compuși antibacterieni (în special eucamalol și limonen) care îl fac un dezinfectant natural pentru a ajuta la curățarea hainelor. Uleiul de eucalipt funcționează ca un degresant, eliminând cu ușurință petele de ulei deranjante. În plus, mirosul proaspăt al uleiului de eucalipt elimină mirosurile neplăcute, oferind rufelor un parfum răcoritor și plăcut“, spune Kathy Sadowski.

Uleiul de eucalipt este foarte simplu de utilizat: trebuie doar să adăugați câteva picături la cuva mașinii sau în compartimentul de detergent înainte de începerea ciclului de spălare.

Cum scăpăm de praful din casă

Praful este principalul inamic din casă, iar când intră în covoare este greu de curățat. Există însă un ingredient minune care este și natural. Acesta este bicarbonatul. Dacă vreți să aveți covoarele ca și noi presăraţi bicarbonat peste covor seara, acoperiţi totul cu ceva şi lăsaţi aşa până dimineaţă. A doua zi aspiraţi energic şi covorul va fi reîmprospătat. Bicarbonatul va acţiona în profunzimea fibrelor pe care le curăţă şi va elimina şi mirosul.

Și oţetul şi lămâia pot ţine cu succes praful la distanţă. Cel mai bun este oţetul, dar dacă vă deranjează prea tare mirosul puteţi folosi lămâie sau puteţi amesteca oţet cu soluţia de curăţat podele. Mai exact într-o găleată de 5 litri de apă se poate pune o cană de oţet sau zeama de la 3-4 lămâi. Cu această soluţie de poate spăla apoi pe jos, iar podele vor fi curate cam o săptămână, deoarece oţetul are efect antistatic.

Ne puteți urmări și pe Google News