Evenimentul Zilei > Politica > USR, pe punctul de a exploda. Se cere capul lui Barna. „Demisia!15% este un rezultat ruşinos”
USR, pe punctul de a exploda. Se cere capul lui Barna. „Demisia!15% este un rezultat ruşinos”

USR, pe punctul de a exploda. Se cere capul lui Barna. „Demisia!15% este un rezultat ruşinos”

Pe fondul rezultatului mai degrabă șters obţinut la alegerile parlamentare, mai mulţi membri şi simpatizanţi USR cer demisia lui Dan Barna de la conducerea partidului. Aceştia îl acuză pe Barna că duce partidul pe linie moartă.

USR stă pe un butoi de pulbere, în urma rezultatelor de la parlamentare, unde nu prea a convins. Se cere cu voce tare demisia lui Dan Barna. Mai mulţi membri şi simpatizanţi USR au scris mesaje pe pagina de Facebook a liderului USR, în postarea acestuia cu declaraţiile de duminică seara, informează România TV.

„Aţi tras în jos munca multor oameni”

„Domnule Dan Barna, cu respect vă spun, aţi greşit că nu v-aţi retras după alegerile prezidenţiale. O spun ca votant Usr+. Aţi tras în jos munca multor oameni. De ce? De ce nu puteţi renunţa? Vine un moment când trebuie să acceptaţi greşelile făcute şi să lăsaţi alţi oameni să ridice partidul”, este unul dintre mesaje.

„Şi eu sper să existe o urmă de demnitate şi să demisionaţi, domnule Barna. Unde e azi PSD, e şi o urmare a felului în care aţi condus USR. E timpul ca împreună cu Ghinea să vă asumaţi eşecul usturător de azi. Dacă nu înţelegeţi nici acum mesajul electoratului vostru probabil că o să îngropati complet partidul”, crede un alt internaut.

Actualul lider al formațiunii politice fondate de Nicușor Dan este contestat de mai multă vreme chiar din interior, fiind de notorietate disputa sa cu contracandidata sa la șefia partidului, Cosette Chichirău. Barna a fost criticat sever pentru faptul că USR nu a intrat la guvernare, în 2019, dar și pentru prestația modestă din campania prezidențială, când nu a reușit să prindă finala. Însă acum odată cu acest scrutin foarte important, tensiunile par să fi făcut implozie.

„Încearcă să prostească lumea”

„Da, este clar că deja încearcă să prostească lumea, era de aşteptat de la un personaj cu un asemenea caracter. La europarlamentare au avut 22.4%, acum sunt la 15%, lumea nici nu a mai ieşit la vot, dar este clar că Dan Barna nu vrea să plece. Cred că este cazul să luăm partidul înapoi”, este un alt mesaj pe Facebook.

Altul îi transmite lui Dan Barna să rămână în izolare: „Domnul Barna…rămâneţi în izolare şi lăsaţi politica!! Demisia!! 15% este un rezultat ruşinos”.

Duminică seara, aflat în izolare, Barna a făcut o declarație cel puțin hilară, care pare să fi venit dintr-o realitate paralelă cu opțiunile alegătorilor la urne: „Din punctul de vedere al USR PLUS, este un rezultat istoric pentru care îi felicit pe colegii mei”.

La alegerile europarlamentare din 2019, alianţa USR-PLUS a obţinut 22,4 la sută din voturi, iar la alegerile parlamentare din 2020 este creditat cu doar 15,9 la sută.