Evenimentul Zilei > EVZ Special > Uniunea Europeană riscă se devieze de la scopul inițial și să se transforme într-un imperiu. Critici vehemente lansate de Viktor Orban
Uniunea Europeană riscă se devieze de la scopul inițial și să se transforme într-un imperiu. Critici vehemente lansate de Viktor Orban

Uniunea Europeană riscă se devieze de la scopul inițial și să se transforme într-un imperiu. Critici vehemente lansate de Viktor Orban

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a avut, din nou, un discurs usturător la adresa Uniunii Europene, despre care a afirmat că riscă să devină un imperiu.

Un nou mesaj dur, îndreptat către Uniunea Europeană, a fost lansat de Viktor Orban, premierul Ungariei. El a acuzat UE că riscă să se transforme într-un imperiu care nu mai ține cont de interesele țărilor.

Viktor Orban a transmis un mesaj tăios către Uniunea Europeană

„În loc de Europa naţiunilor, la Bruxelles se construieşte un suprastat. De aceea, democraţii care se bazează pe valorile naţionale se confruntă astăzi cu cei care construiesc un imperiu. Noi ne dorim altceva, noi vrem democraţia democraţiilor, bazată pe naţiuni.

Europa nu se va schimba şi nu se va îmbunătăţi singură, noi suntem cei care trebuie să o facem mai bună, să o reformăm şi să o repunem pe o cale care a avut succes la vremea respectivă”, a afirmat Viktor Orban.

De asemenea, premierul Ungariei este de părere că Parlamentul European ar trebui reformat, crescând astfel competențele parlamentelor naționale. Care ar trebui să aibă dreptul să blocheze procesele legislative dacă ar considera că acestea contravin intereselor țărilor comunității europene.

Ungaria a fost criticată aspru, de la Bruxelles, în această săptămână

Ungaria a fost criticată de la Bruxelles, după ce a adoptat un text de lege care interzice „promovarea” homosexualităţii în rândul minorilor, provocând îngrijorarea apărătorilor drepturilor omului, pe fondul înmulţirii restricţiilor impuse de către guvernul condus de Viktor Orban persoanelor LGBT.

Textul legii prevede că „pornografia şi conţinutul ce reprezintă sexualitate sau promovează devierea identităţii de gen, schimbarea sexului şi homosexualitatea nu trebuie să fie accesibile celor cu vârsta sub 18 ani”.

„Foarte îngrijoraţi de noua lege din Ungaria. În prezent examinăm dacă ea încalcă legislaţia europeană”, a scris Ursula von der Leyen pe Twitter. Comisia Europeană anunţase că analizează din punct de vedere juridic legea iniţiată de partidul premierului Viktor Orban.

Ceea ce vom face va depinde de ceea ce vom descoperi, trebuie să ne uităm în ce aspecte şi puncte legea respectă sau nu legislaţia europeană, principiile UE sau Carta drepturilor fundamentale”, a spus și purtătoarea de cuvânt a Comisiei, Dana Spinant.