Evenimentul Zilei > Actualitate > Un român căutat pentru trafic de droguri, arestat în Insulele Canare
Un român căutat pentru trafic de droguri, arestat în Insulele Canare

Un român căutat pentru trafic de droguri, arestat în Insulele Canare

Un român fost prins de poliţia locală în Insulele Canare. Acesta trebuie să execute o pedeapsă de șapte ani pentru comiterea infracțiunilor de pe teritoriul Italiei.
Agenții Poliției Naționale Spaniole au arestat un cetățean român în vârstă de 44 de ani la La Palma, pe numele căruia fusese mandat european de arestare, emis de justiția italiană.
Mandatul a fost emis de Tribunalul din orașul Pisa cu scopul ca românul să fie prins pentru a executa o pedeapsă de 7 apte ani de închisoare pentru comiterea unei infracțiuni de trafic de droguri efectuată pe teritoriul Italiei.

Un român căutat pentru trafic de droguri, arestat în Insulele Canare

„Mandatul a fost emis de Curtea de Justiție din orașul Pisa, deoarece persoana în cauză fusese condamnată să execute o pedeapsă de închisoare de șapte ani, pentru trafic de droguri în Italia”, explică, într-un comunicat de presă, Poliția Națională spaniolă.

Comandamentul Superior al Poliției din Insulele Canare a declarat că agenții, după ce au aflat despre posibila prezență a fugarului în Insulele Canare, l-au localizat pentru a pune în aplicare mandatul judiciar internațional.

După ce l-au depistat pe român în La Palma, au stabilit un dispozitiv de securitate în orașul Tijarafe pentru a-l aresta în condiții de siguranță, operațiune care a avut loc pe 5 aprilie.

politia_spania_roman_arestat

Românul a fost pus la dispoziția instanței centrale de anchetă, în așteptarea extrădării în Italia

După ce au aflat despre posibila prezență a fugarului căutat în Insulele Canare, anchetatorii Poliției Naționale l-au urmărit și localizat, pentru a pune în aplicare mandatul judiciar internațional.

Astfel, după ce l-au localizat pe insula La Palma, agenții de poliție locali au stabilit un post de urmărire în orașul Tijarafe pentru a-l putea aresta în condiții de siguranță, adaugă forțele de ordine după ce l-au prins pe român.

 Acțiunile reținere a fugarului român au fost efectuate de poliția națională spaniolă, de Brigada  Provinciale a Poliției Judiciare Santa Cruz de Tenerife, în colaborare cu colegii or de la Secția Națională de Poliție Santa Cruz de La Palma, potrivit celor relatate de  ziarulromânesc.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.