Evenimentul Zilei > Actualitate > Bucureștean arestat pentru jefuirea unei bătrâne. Cum a păcălit-o să-i dea voie în casă
Bucureștean arestat pentru jefuirea unei bătrâne. Cum a păcălit-o să-i dea voie în casă

Bucureștean arestat pentru jefuirea unei bătrâne. Cum a păcălit-o să-i dea voie în casă

Un bărbat din București a ajuns după gratii după ce a păcălit o bătrână să-l primească în casă și i-a furat mai multe bijuterii de aur.

Un bucureștean a jefuit o bătrânică, din Giurgiu, de bijuterii în valoare de 13.000 de lei. Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, a păcălit-o că îi verifică instalația de gaze. Acest jaf s-a petrecut în data de 18 martie, în municipiul Giurgiu, conform precizărilor polițiștilor. Suspectul a fost identificat și arestat preventiv.

Poliţia Municipiului Giurgiu a fost sesizată de către o femeie de 51 de ani, din municipiul Giurgiu, cu privire la faptul că i-au fost sustrase din imobil mai multe bijuterii din aur. În urma verificările efectuate, poliţiştii au stabilit faptul în data de 18 martie 2021 persoane necunoscute s-au deplasat la domiciliul persoanei în cauză, unde au luat contact cu mama acesteia, o femeie de 84 de ani,

iar sub pretextul verificării instalaţiei de gaze aferente imobilului, au pătruns în interior, de unde au sustras mai multe bijuterii din aur, respectiv cercei, lănţişoare, inele, verighete şi brăţări în greutate totală de aproximativ 60 de grame, ce se aflau depozitate într-un dormitor al locuinţei şi într-o cutie cu bijuterii, cauzând un prejudiciu în valoare totală de 13 mii de lei”, se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Giurgiu.

Bucureștean arestat pentru jefuirea unei bătrâne

În urma sesizării furtului, poliţiştii au inițiat cercetările și l-au identificat pe bărbatul de 39 de ani, din municipiul Bucureşti.

La data de 30 martie un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de bărbatul în cauză. Acesta este acuzat de săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Pe 5 aprilie 202, în baza mandatelor de percheziţie domiciliară emise de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Giurgiu, poliţiştii, sprijiniţi de luptătorii Serviciului Acţiuni Speciale au făcut mai multe percheziții domiciliare la două locuinţe ale bărbatului. Cu această ocazie au fost descoperite mai multe bijuterii din aur care îi aparţin femeii şi au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore.

Judecătoria Giurgiu a dispus, miercuri, 7 aprilie, măsura arestării preventive a bărbatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.