Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. Singurul suspect în cazul spargerii depozitului Poliției din Giurgiu era un polițist. Ce s-a întâmplat
Exclusiv. Singurul suspect în cazul spargerii depozitului Poliției din Giurgiu era un polițist. Ce s-a întâmplat

Exclusiv. Singurul suspect în cazul spargerii depozitului Poliției din Giurgiu era un polițist. Ce s-a întâmplat

A trecut aproape o lună de când polițiștii giurgiuveni au pățit marea rușine, aceea de a le fi fost jefuit depozitul de probe. O clădire înțesată cu corpuri delicte, dar închisă doar cu un lacăt, din care bandiții s-au ”servit” cu ce au dorit: haine de contrabandă, bani, bujuterii, arme albe și de foc și documente

Singurul suspect în cazul spargerii depozitului Poliției din Giurgiu era un polițist. Ce s-a întâmplat.

Unele documente, spun surse ale Evenimentului zilei, erau secrete. Până acum, cei care anchetează spargerea – una extrem de bizară – au avut un sigur suspect – un agent de poliție.

Spargerea nocturnă care a umilit Poliția Română

Lovitura care a vizat depozitul de probe al IPJ Giurgiu, clădire situată pe strada Gheorghe Doja, pare să aibă toate ingredientele unui atac executat la pont. Dar nu la orice pont, ci la informații venite din interiorul sistemului, chiar de la…polițiști! În jurul acestui caz totul este bizar. Lipsa oricărui sistem de supraveghere, un singur lacăt, și acela vechi, ca singur obstacol în calea celor care au spart o clădire a Poliției Române înțesată cu probe esențiale în dosare penale.

Sau faptul că bandiții au folosit pentru transportul lucrurilor furate o mașină mare – un camion sau o dubă – neobservată însă de niciun polițist. În acele zile în care se presupune că a fost dată spargrea (n.r. începutul lunii februarie) se derulau razii nocturne, iar orașul era plin de filtre.

Hoții au știut cum să evite până și camerele video montate pe o școală din zonă

Și mai este un aspect foarte interesant în această poveste. Bandiții nu numai că au știut că depozitul de corpuri delicte al IPJ Giurgiu nu are sistem de supraveghere video și nici o alarmă performantă. S-au informat cu exactitate, au dezvăluit sursele Evenimentului zilei, și despre raza de acțiune a camerelor video montate pe o școală din apropiere. Așa nu au intrat în anumite corpuri de clădire ale depozitului cu probe al IPJ Giurgiu. Imobile aflate chiar și de la distanță în raza de supraveghere – reușind astfel să evite să fie filmați în timpul bizarei spargeri.

Poate si de aceea, investigatorii giurgiuveni, ajutați și de ofițeri ai Direcției Generale de Protecție Internă (DGIPI), au căutat hoții mai întâi în rândul polițiștilor. Au fost audiați până și cei care au ieșit la pensie, printre care unii care au pus uniforma în cui chiar și în urmă cu câțiva ani. Însă, până acum, nici un rezultat. Nici un suspect, nici o informație utilă care să ducă la prinderea bandiților care au umilit Poilița Română.

Singura pistă în anchetă: 30 de treninguri contrafăcute

„A existat într-un moment al cercetărilor un suspect asupra căruia s-a insistat ceva mai mult. Un polițist care avea o oarecare legătură cu câinii de serviciu care fuseseră ținuți acolo. Dar, agentul i-a convins pe anchetatori după ce a demonstrat că, într-o anumită perioadă stabilită ca fiind critică, a fost plecat din localitate. Suspiciunea îi vizează pe polițiști și pentru că cei care au intrat acolo au luat cu ei și un câine antidrog de care nu se putea apropia oricine. Ci doar un polițist care știa ce comenzi să-i dea, cum să-i vorbească.

Suspect în cazul spargerii depozitului Poliției din Giurgiu era un polițist

Cercetările se fac tot „in rem” și alți suspecți nu există deocamdată. Singura reușită de până acum în această anchetă ar fi cele 30 de treninguri contrafăcute descoperite de curând. Haine care seamănă cu unele care erau în depozit. Acestea ar putea fi un indiciu pentru viitorul anchetei. Toate o să fie expertizate”, ne-au dezvăluit surse judiciare.

Ancheta Corpului de Control, în desfășurare

Corpul de Control al ministrului de ”Interne”, Lucian Bode, nu și-a încheiat încă cercetările la Giurgiu. Pornind de la acest jaf extrem de ciudat pe care judiciariștii locali nu reușesc să-l rezolve, ofițerii din echipa de control a MAI au devenit interesați și de întreaga activitate a cms.șef Constantin Georgescu de când e șeful IPJ Giurgiu. De aceea, toți polițiștii giurgiuveni au fost puși să dea rapoarte cu privire la felul în care se lucrează în cadrul poliției din orașul de la Dunăre, date ce vor fi coroborate cu rezultatele anchetei interne și cu informațiile obținute din teren.

CITIȚI ȘI: Exclusiv. Polițiști pensionari audiați în cazul spargerii de la depozitului Poliției din Giurgiu