Exclusiv. Polițiști pensionari audiați în cazul spargerii de la depozitului Poliției din Giurgiu

Exclusiv. Polițiști pensionari audiați în cazul spargerii de la depozitului Poliției din Giurgiu

Hoții care au prădat depozitul de probe al IPJ Giurgiu într-un atac nocturn, cel puțin bizar, sunt în continuare liberi, la două săptămâni de la furt.

Polițiști pensionari audiați în cazul spargerii de la depozitului Poliției din Giurgiu. Nu a fost conturat un cerc de suspecți, nimeni nu a fost încă pus sub acuzare. Dar una dintre pistele importante urmate de anchetatori strânge cumva lațul în jurul celor care trebuiau să aibă grijă de acele probe esențiale în dosare penale: polițiștii.

Poate părea surprinzător, dar la IPJ Giurgiu au avut loc câteva audieri: anchetatorii i-au chemat să dea explicații chiar și pe unii polițiști care nu mai sunt activi, unii ieșiți la pensie de câțiva ani! Dar despre care se știe că, în timp, au avut o legătură directă cu depozitul jefuit.

”Doi șun sfert” caută informații și în trecutul polițiștilor de la Giurgiu

Așa cum Evenimentul zilei a anunțat în exclusivitate, parte a acestei anchete sunt și ofițerii Direcției Generale de Protecție Internă (DGIPI), din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Un lucru firesc, am putea spune, atâta vreme cât nu vorbim de o spargere obișnuită. Ci de jefuirea unui obiectiv al Poliției Române, extrem de important, prădat noaptea de hoți. O cameră a corpurilor delicte înțesată cu mii de probe esențiale în dosare penale, nepăzită, fără nici un fel de sistem de alarmare sonoră și de supraveghere video, lăsată la mâna bandiților! În calea cărora a stat, nu se știe încă de ce, doar un amărât de lacăt.

Ne puteți urmări și pe Google News

Așa că, suspiciunea ca polițiști să fi fraternizat cu hoții care au știut toate slăbiciunile sistemului de pază este o ipoteză perfect justificată a anchetatorilor. Dar și o pistă urmărită și de ofițerii de la ”Doi ș’un sfert”, serviciul de informații al ”Internelor”, care scotocesc acum și în trecutul tuturor polițiștilor de la Giurgiu.

Polițiști pensionari audiați în cazul spargerii depozitului de corpuri delicte. Unii nu mai sunt activi de câțiva ani

Numai că, judiciariștii giurgiuveni nu s-au mulțumit doar să-i ia la întrebări pe toți ofițerii și pe subofițerii activi de la IPJ Giurgiu, printre care și pe aceia care ar fi trebuit să aibă grijă  în mod direct de acele probe, ca de ochii din cap. Ci, folosind anumite informații, s-au întors cumva în timp. Au inclus pe lista audierilor-surpriză și polițiști care au ieșit la pensie. Unii chiar și de câțiva ani!

”Există anumite informații mai noi care se se pot lega de unele mai vechi. Sunt lucruri care trebuie puse cap la cap pentru a înțelege întreg tabloul. Cum s-a putut ca un asemenea obiectiv al Poliției Române să poată fi prădat, jefuit de probe extrem de importante în anumite dosare penale. De aceea, au fost chemați la audierile care au început recent și polițiști care nu mai sunt în activitate. Au fost chestionați, în mod oficial, polițiști care au ieșit la pensie. Unii de curând, alții de câțiva ani. E vorba de anumite grupuri de ofițeri și de subofițeri care aveau, prin natura muncii lor, legătură cu acel depozit din strada Gheorghe Doja”, ne-au dezvăluit surse apropiate anchetei.

Jaful, dat sub nasul polițiștilor?

Spargerea depozitului, unde se păstrau corpurile delicte ale IPJ Giurgiu, a fost anunțată oficial în ziua de 6 februarie și a fost atribuită unor persoane necunoscute.

Sursele Evenimentului zilei vorbesc despre furtul unor probe în dosare penale cum ar fi bijuterii, haine, bani, documente, unele chiar secrete, și chiar arme albe și de foc. Oficial, reprezentanți ai IPJ Giurgiu vorbesc doar despre lipsa ”unor bunuri”. Corpurile delicte ar fi putut fi furate exact în noaptea în care tot orașul de la Dunăre era împânzit de polițiști care participau la o razie.

Polițiști pensionari audiați în cazul spargerii de la depozitului Poliției din Giurgiu.