Un medic reputat, răpus de COVID-19. Infectat în timpul incendiului de la Piatra Neamț

Un medic reputat, răpus de COVID-19. Infectat în timpul incendiului de la Piatra Neamț

Lumea medicală este îndoliată după ce un cunoscut chirurg, care a ajutat răniţii de la incendiul din Piatra Neamţ, asumându-și toate riscurile, a murit din cauza COVID-19.

Renumitul medic a contactat virusul din spital, informează Capital. Președintele Colegiului Medicilor din Neamț, medicul chirurg Iosif Koszeghi, este o nouă victimă a COVID-19. Medicul a fost diagnosticat pozitiv imediat după incendiul izbucnit la secția de ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, unde se implicase activ. Medicul chirurg al Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț a fost internat inițial la Bisericani, apoi în secția de ATI de la Piatra Neamț, după care a fost transferat la Cluj, localitate unde este stabilită și fiica sa. Medicul fusese confirmat infectat cu coronavirus și, pe fondul altor probleme de sănătate, a fost îngrijit la secția de terapie intensivă. În ciuda tututror eforturilor doctorilor, boala s-a dovedit mai puternică, transmite mesagerulneamt.ro.

Dr. Iosif Koszeghi împlinise 71 de ani, pe 30 octombrie. A fost președintele Colegiului Medicilor Neamț mai multe mandate, începând cu anul 2003 și de-a lungul carierei a fost medicul șef al secției Chirurgie Generală de la Piatra-Neamț. Născut la Oradea, după absolvirea facultății a fost angajat la Spitalul Bicaz și din 1984 a fost medic chirurg la Spitalul Județean Neamț. Potrivit relatărilor colegilor săi, a fost un medic foarte apreciat de miile de pacienți pe care i-a operat și considerat un bun diplomat.

 Medaliat cu aur pentru două unguente

A fost medaliat cu aur la Euroinvent, în ultimii doi ani, pentru două unguente pe care le-a produs împreună cu o colaboratoare de la UMF Iași.

Ne puteți urmări și pe Google News

„CMR își exprimă întreaga compasiune și părere de rău cu privire la moartea medicului Iosif Koszeghi, survenită în urma infecției cu SARS-COV-2. Medicul chirurg Iosif Koszeghi, președinte al Colegiului Medicilor din județul Neamț, a pierdut lupta cu noul coronavirus, după ce se pare că a contactat virusul la locul său de muncă, în Spitalul Județean Piatra Neamț. Dr. Iosif Koszeghi a fost un medic dedicat, acesta participând efectiv în seara tragediei ce a avut loc în secția ATI COVID a Spitalului Județean Piatra Neamț, implicându-se cu toate riscurile în ajutorarea celor răniți și în acțiunile imediat de după stingerea incendiului”, a transmis Colegiul Medicilor din România.