Este clar. Aceste persoane sunt cele mai expuse decesului provocat de COVID-19

Este clar. Aceste persoane sunt cele mai expuse decesului provocat de COVID-19

Ultimele date ale cercetătorilor nu lasă loc de niciun dubiu.

Tot mai multe studii arată ce persoane riscă să aibă mari probleme în perioada pandemiei de coronavirus. Este vorba despre persoanele obeze, care sunt predispuse îmbolnăvirii și decesului provocat de COVID-19, conform cercetătorilor. Chiar și dacă s-ar vaccina împotriva virusului, obezii tot ar fi expuși.

Ultimele cercetări vorbesc despre acest ultim necaz provocat de obezitate. Conform The Guardian, un studiu realizat pentru Banca Mondială ar putea să pună presiune pe guvernele multor țări, pentru a lua măsuri împotriva acestei probleme mondiale: obezitatea.

Studiul a fost realizat de oamenii de știință de la Universitatea Carolinei de Nord din Chapel Hill și a relevat faptul că persoanele obeze cu un indice de masă corporală mai mare de 30 sunt mai în pericol din toate punctele de vedere. Riscul de a fi spitalizat cu COVID-19 este mai ridicat cu 113%, de a necesita internarea la terapie intensivă cu 74% și de a deceda din cauza coronavirusului cu 48%.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Este un efect destul de mare pentru mine”, a declarat profesorul Barry Popkin, omul care a coordonat studiul. El a mai precizat că a fost șocat de rezultatele cercetării. „riscul de a fi internat în spital cu COVID-19 este dublu în cazul persoanelor obeze”.

Persoanele obeze au de multe ori comorbidități precum boli coronare sau diabet de tip 2 care le plasează într-o categorie de risc mai ridicat în cazul contractării coronavirusului. Obezitatea poate atrage modificări ale metabolismului precum rezistența la insulină sau inflamații care îngreunează lupta organismului împotriva infecțiilor.

„Toți acești factori pot influența metabolismul celulelor sistemului imunitar, cele responsabile de modul în care organismul reacționează la patogeni precum Sars-CoV-2.

Indivizii care suferă de obezitate sunt de asemenea mai predispuși să aibă probleme fizice care fac mai dificilă lupta cu boala, precum apneea în somn care crește hipertensiunea pulmonară sau un indice de masă corporală care face intubarea lor în spital mai dificilă”, a spus Melinda Beck, co-autoare a cercetării.