Evenimentul ZileiSocialUn asteroid mai mare decât un teren de fotbal se îndreaptă spre Pământ!

Un asteroid mai mare decât un teren de fotbal se îndreaptă spre Pământ!

Un asteroid mai mare decât un teren de fotbal se îndreaptă spre Pământ!
Un asteroid de peste 256 de metri se îndreaptă spre Pământ, iar NASA a confirmat că roca spațială este „potențial periculoasă”, deoarece își face drum prin sistemul solar.  
Un asteroid cunoscut sub numele de 65717 (1993 BX3) este un adevărat gigant al sistemului solar. Asteroidul este mai mare decât două terenuri de fotbal așezate în lungime.
NASA a dezvăluit că roca spațială zvâcnește prin sistemul nostru solar și urmează să se apropie de Pământ. Conform observațiilor, asteroidul se va apropia de planeta noastră duminică, 17 ianuarie.

Asteroidul are o viteză uimitoare de 3,6 kilometri pe secundă, ori cu aproape 13.000 de kilometri pe oră.

NASA a confirmat că roca spațială va zbura la o distanță echivalentă cu 18,5 ori distanța dintre Pământ și Lună. Aceasta înseamnă că asteroidul se va afla la 7.111.400 de kilometri de planeta noastră.

ASTEROID

Roca spațială a fost considerată „potențial periculoasă” de NASA

Termenul „potențial periculos” nu înseamnă că un asteroid reprezintă o amenințare iminentă pentru Pământ. Mai degrabă, se referă la faptul că undeva în viitor un asteroid ar putea intra în coliziune cu Pământul.

Există mai mulți factori necunoscuți care ar putea influența calea viitoare a asteroidului, inclusiv atracția gravitațională a altor corpuri cerești din sistemul solar.

NASA a declarat: „Asteroizii potențial periculoși (PHA) sunt definiți în prezent pe baza parametrilor care măsoară potențialul asteroidului de a deveni o amenințare pentru Pământ.

„Mai exact, toți asteroizii cu o distanță minimă de intersecție a orbitei (MOID) de 0,05 sau mai puțin sunt considerați PHA”, se mai arată în mesajul NASA.

Un asteroid poate deveni periculos în anumite condiţii

Găsirea Obiectelor din Apropierea Pământului, care trec aproape de planeta noastră şi sunt suficient de mari pentru a provoca daune. Dar numai în cazul în care ar intra în atmosfera noastră.

Obiectele din spațiu potențial periculoase – de obicei asteroizi sau comete – sunt cele care posedă o orbită care le duce aproape de Pământ și sunt suficient de mari pentru a provoca pagube regionale semnificative, dacă ar lovi vreodată planeta noastră. Deocamdată NASA ne asigură că nu suntem în pericol, relatează Express.


Accesează: