Evenimentul Zilei > Social > Avertisment de la NASA: Un asteroid masiv se va apropia de Pământ în ianuarie
Avertisment de la NASA: Un asteroid masiv se va apropia de Pământ în ianuarie

Avertisment de la NASA: Un asteroid masiv se va apropia de Pământ în ianuarie

 NASA avertizează că 2021 începe cu un asteroid masiv care se grăbește spre Pământ. Space.com l-a consultat pe Lindley Johnson, ofițer de apărare planetară la NASA, despre evenimentele care vor fi în 2021.
În timp ce oamenii din întreaga lume şi-au luat rămas bun de la 2020 în speranța că noul an va aduce liniște, sănătate și noroc, după un an dificil, NASA avertizează că 2021 va începe cu un asteroid masiv care se grăbește spre Pământ.
Asteroidul, cunoscut sub numele de AF23, are un diametru de 220 de metri, aproximativ lățimea Podului Golden Gate și se așteaptă să treacă pe lângă planeta noastră în ianuarie.
Un alt asteroid se va apropia de planeta noastră sâmbătă. Acesta a fost supranumit 2019 YB4 de către Centrul NASA şi are un diametru estimat de aproximativ 26 de metri, ceea ce este mai mult decât suficient pentru a crea o explozie majoră dacă ar lovi Pământul. În prezent, este în drum pe direcția noastră cu o viteză de aproximativ 22.530 km pe oră.  2019 YB4 este un asteroid Apollo, ceea ce înseamnă că urmează o orbită foarte amplă în cadrul sistemului nostru solar.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE