Donald Trump a fost blocat pe Twitter. Încercări disperate ale președintelui de-a se adresa susținătorilor

Donald Trump a fost blocat pe Twitter. Încercări disperate ale președintelui de-a se adresa susținătorilor Sursa: Arhiva EVZ

Administratorii Twitter au decis să stopeze orice încercare a lui Donald Trump de-a se exprima pe rețeaua de socializare.

Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii (SUA) are probleme pe rețele de socializare. Liderul de la Casa Albă a fost blocat de administratorii Twitter, care și-au petrecut noaptea de vineri încercând să joace un „joc al cârtiței”. Trump încerca să se adreseze susținătorilor săi de pe alte conturi, iar cei de la Twitter încercau să-l blocheze.

De ce l-au blocat pe Donald Trump cei de la Twitter

„După o analiză făcută atent asupra Tweet-urilor recente de pe contul @realDonaldTrump și a contextului din jurul lor, am suspendat definitiv contul. Există riscul de incitare la violență în continuare. În contextul evenimentelor oribile din această săptămână, am precizat miercuri că încălcările suplimentare ale regulilor Twitter ar putea să ducă la această consecință”. Acesta a fost anunțul făcut de administratorii rețelei de socializare.

Miercuri, atunci când au avut loc evenimentele de la Capitoliu, cei de la Twitter au șters postările lui Donald Trump. Prin aceste mesaje, președintele încuraja violența pretestatarilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai multe tentative de postare eșuate

Așadar, vineri seară, Trump a încercat să transmită un mesaj pe contul său oficial, dar a fost blocat. El s-a plâns că Twitter nu este o rețea de socializare care oferă posibilitatea de-a te exprima liber și practică o cenzură a opiniilor. Trump a anunțat că are de gând să-și înființeze propria rețea de acest gen. În tentativa de-a se adresa fanilor săi, politicianul a postat un mesaj pe contul de Twitter folosit în campania electorală. Dar și acesta a fost blocat.

Apoi, Trump a încercat să se adreseze de pe contul lui Gary Coby, directorul campaniei digitale electorale. Numai că președintele în exercițiu  s-a trezit și aici cu o interdicție, conform jurnaliștilor britanici de la Daily Mail.

Postările sale au fost șterse și de pe contul @POTUS, cel care este deținut de președintele SUA și urmează să fie preluat de Joe Biden, după învestirea la Casa Albă.