Trucurile celor mai cunoscuți bucătari. Cum să ai succes la gătit

Trucurile celor mai cunoscuți bucătari. Cum să ai succes la gătit Trucurile celor mai cunoscuți bucătari. Cum să ai succes la gătit. Sursa: Dreamstime.com

Cei mai cunoscuți bucătari le-au explicat gospodinelor câteva ponturi care le vor ajuta la gătit. Ei au declarat că secretul constă în ingredientele pe care le folosesc, dar și în felul în care prepară rețetele.

Gospodinele pot încerca aceste trucuri de gătit pentru a avea succes în bucătărie. Celebrii bucătari au declarat că secretul constă în ingredientele folosite. Ei au mai spus că este nevoie de multă răbdare și că rețetele gustoase nu se fac în 5 minute.

Secretul pastelor gustoase

Mulţi oameni au impresia că adăugarea uleiului în apă înainte de fierberea pastelor este o metodă prin care eviţi lipirea lor. Bucătarii le recomandă gospodinelor să folosească o cantitate potrivită de apă, un litru la 100 de grame de paste uscate şi 1,5 litri la 100 grame la paste proaspete pentru a prepara o rețetă perfectă.

Ne puteți urmări și pe Google News

O linguriță de bicarbonat de sodiu

Un alt truc este să adaugați o linguriţă de bicarbonat de sodiu în apa rece din oală înainte să puneţi ouăle la fiert. Atunci când apa fierbe , acoperiţi oala, luaţi-o de pe foc şi aşteptaţi 13 minute. Cu ajutorul acestui truc, ouăle se vor decoji mult mai uşor. Dacă preferi gălbenuşul moale, fierbe ouăle timp de 6 minute, iar dacă vrei să complet gătite lasăle timp de 10 minute pe foc.

Trucurile celor mai cunoscuți bucătari. Cum să ai succes la gătit

Ce trucuri pot să încerce gospodinele în bucătărie. Sursa foto: Dreamstime

Reîncălzește mâncarea în formă de cerc

Bucătarii mai recomandă să încălziți mâncarea în formă de cerc şi să lăsați centrul gol înainte să o băgați la cuptorul cu microunde. Mâncarea se va încălzi în mod egal de fiecare dată.

Fierberea peștelui

Cei mai mulţi peşti au nevoie de doar 3-5 minute pentru a fi gătiţi pe fiecare parte. Dacă ai un termometru pentru carne la îndemână, temperatura perfectă este de 145 de grade, după spusele celebrilor bucătari.

Cum se face salata perfectă

Bucătarii vă mai recomandă să înfășurați salata verde într-un prosop de hârtie înainte să o puneți la frigider. Prosopul de hârtie absoarbe excesul de umezeală care poate cauza ofilirea.

Sfaturi pentru o friptură crocantă

Dacă vreți ca friptura să fie crocantă la exterior, ar trebui să o ștergeți bine cu un șervet înainte de a o condimenta și a o băga la cuptor. Carnea trebuie să fie la temperatura camerei înainte de a o găti. Așezați bucata de carne refrigerată pe o farfurie curată, apoi lăsați-o să stea aproximativ 15 minute pentru a se putea adapta la temperatura camerei.