Evenimentul Zilei > Social > Trei cafele pe zi pot reduce riscul bolilor de inimă
Trei cafele pe zi pot reduce riscul bolilor de inimă

Trei cafele pe zi pot reduce riscul bolilor de inimă

Băutul a trei căni de cafea pe zi ar putea adăuga ani la viață, potrivit unui studiu. Britanicii care se bucură de o ceașcă obișnuită de cafea au cu până la 15% mai puține șanse de a face boli de inimă sau de a muri tineri.

Un stimulent pentru inimă

Antioxidanții din boabele de cafea îmbunătățesc sănătatea, stimulând metabolismul, reducând umflarea și reducând acumularea de grăsime, au spus oamenii de știință. Aceasta înseamnă că și o cafea decofeinizată este bun pentru inima ta – iar persoanele cu alte vicii, cum ar fi mâncarea nesănătoasă și fumatul, beneficiază în continuare de aceste beneficii.

Dr Peter Kistler, de la Baker Heart Institute din Melbourne, a declarat: „Deoarece cafeaua poate accelera ritmul cardiac, oamenii se tem că ar putea declanșa sau agrava problemele cardiace. Dar datele noastre sugerează că un consum zilnic de cafea nu trebuie descurajat, ci mai degrabă inclus ca parte a unei diete sănătoase. Am descoperit cum consumul de cafea fie nu dăunează, fie este asociat cu beneficii pentru sănătatea inimii.”

Trei studii au folosit date de la 382.000 de oameni din Marea Britanie pentru a urmări sănătatea și obiceiurile lor timp de până la 10 ani. Ei au descoperit că oamenii care beau între două și trei cafele pe zi au văzut cele mai bune schimbări pentru sănătate de la cafea. Dar cel mai scăzut risc de stop cardiac sau accident vascular cerebral a fost la persoanele care au băut doar o ceașcă de cafea.

Studiile, care urmează să fie dezvăluite la conferința Colegiului American de Cardiologie, își propun să vadă dacă este sigur pentru persoanele cu boli de inimă să bea cafea. Dr. Kistler a adăugat: „Băutorii de cafea ar trebui să se simtă liniștiți că pot continua să se bucure de cafea – chiar dacă au boli de inimă. Este cel mai comun amplificator al creierului. Te trezește, te face mai ascuțit mental și este o componentă foarte importantă a vieții de zi cu zi a multor oameni”, a declarat acesta potrivit The Sun.