Cele Mai Bune Tipuri de Cafea

Cele Mai Bune Tipuri de Cafea Sursa foto: Arhiva EVZ

Sunt mulți oameni în lume care ar renunța la multe ”plăceri vinovate”, dar nu ar putea să renunțe la cafea. Deși a fost inițial folosită ca un energizant de către călugări în timpul ritualurilor religioase, cafeaua a devenit foarte populară, ajungând astăzi drept una dintre cele mai importante piețe de produs din lume.

Deși vei găsi foarte multe sortimente disponibile pe https://hotspotcoffee.ro/categorie-produs/coffee/, lista de mai jos te va ajuta să alegi sortimentul cel mai potrivit gusturilor tale.

Top 3 Cele Mai Gustoase Tipuri de Cafea

Dacă ești un începător, următoarele informații te vor ajuta să faci alegerea potrivită:

 

Ne puteți urmări și pe Google News

1. Tipul Maragogype

Acest tip de cafea este o combinație între cele mai renumite tipuri de cafea, și anume liberica și arabica. Boabele de cafea sunt unele dintre cele mai mari, fiind de 2 sau chiar 3 ori mai mari față de alte tipuri. Culoarea boabelor este verzuie. Calitatea acestei cafele este medie și superioară. De asemenea, este cafeaua potrivită pentru cei cărora le place o cafea cu un gust parfumat și foarte fin.

2. Cafeaua Arabica

Cafeaua Arabica este una dintre cele mai apreciate și populare. Aceasta provine din Etiopia și cuprinde aproximativ 200 de specii. Producătorii cultivă arborele coffea arabica, fiind planta care produce boabele din care se obține cafeaua Arabica. În ceea ce privește gradul de cofeină, această cafea nu este atât de puternică. Consumatorii o apreciază mai degrabă datorită gustului subtil, fin, și foarte aromat.

3. Cafeaua Robusta

Și acest tip de cafea este la fel de popular precum Arabica. Spre deosebire de cea de mai sus, aceasta este preferată de consumatori datorită gustului puternic, dar cu mai puțină aromă. Tocmai de aceea, cele mai bune espresso din lume sunt făcute cu acest sortiment de cafea. În ceea ce privește gustul, aceasta se evidențiază printr-un gust mai amar și tare, chiar mai intens față de cel manifestat de cafeaua Arabica.