Evenimentul Zilei > Actualitate > Terasele din București care nu respectă regulile vor plăti scump. Se va pune lacătul pe afacere
Terasele din București care nu respectă regulile vor plăti scump. Se va pune lacătul pe afacere

Terasele din București care nu respectă regulile vor plăti scump. Se va pune lacătul pe afacere

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a avertizat că patronii teraselor care nu vor respecta regulile impuse or să aibă de suferit.

Vor fi sancțiuni dure pentru patronii teraselor care nu vor respecta restricțiile impuse de autorități în timpul pandemiei. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a avertizat că se va putea ajunge chiar și la suspendare activității pentru o jumătate de an.

„Nu închidem terase din Bucureşti care funcţionează cele mai multe în mod legal, respectă prevederile, vor funcţiona în continuare. Vor fi sancţionaţi acei agenţi economici care nu respectă măsurile. Da, se poate întâmpla oricând, chiar din seara aceasta, dacă nu respectă măsurile, să fie închise”. A afirmat prefectul Capitalei. 

Terasele pot fi suspendate în București și pentru 6 luni

Alin Stoica a mai declarat că suspendarea activităţii se va dispune doar în cazul în care sunt constatate abateri repetate. În baza unei legi ce privește reforma sanitară. „Se suspendă activitatea agentului economic care nu a respectat măsurile de siguranţă sanitară (…) potrivit legii pe care am amintit-o şi hotărârii de Guvern care implementează această activitate. Se poate suspenda activitatea pe 6 luni”, a precizat prefectul Bucureștiului.

Joi s-a întrunit Comisia de dialog social, la care au participat şi reprezentanţii HoReCa. Aceştia au spus că sunt îngrijorați din cauza agenţilor economici care nu respectă măsurile. „Ne-au specificat că şi ei sunt de acord ca sancţiunile să fie drastice împotriva lor, pentru că, de fapt, acolo e vorba de concurenţă neloială”, a spus Alin Stoica.

Și premierul a vorbit despre terasele care nu respectă reguli

Prefectul le-a transmis agenţilor economici care se tem că le vor fi afectate afacerile de noile măsuri care se vor lua că acestea nu sunt menite să aibă impact asupra activităţii lor, ci să protejeze sănătatea şi viaţa cetăţenilor.

Tot despre terase a vorbit joi seară și prim-ministrul Florin Cîțu. Care a garantat că nu vor mai exista cazuri în care nu se vor respecta regulile. „Nu vor mai exista terase care funcționează ilegal. Va fi un proiect de lege care le va suspenda pentru 2 săptămâni sau chiar mai mult.”