Evenimentul Zilei > Social > Nicușor Dan anunță noi măsuri: Controale la terase și în mijloacele de transport în comun
Nicușor Dan anunță noi măsuri: Controale la terase și în mijloacele de transport în comun

Nicușor Dan anunță noi măsuri: Controale la terase și în mijloacele de transport în comun

Noul primar al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că vor fi făcute controale dure la terase și în mijloacele de transport în comun.

Noul primar al Municipiului București a vorbit despre situația pandemiei în Capitală, unde rata de infectare se menține peste 3 la mia de locuitori.

Nicușor Dan a repetat că, după părerea lui, școlile din București ar trebui să rămână în scenariul roșu, cu orele desfășurate exclusiv online. De asemenea, noul primar a vorbit și despre noile măsuri pe care intenționează să le ia pentru a încetini răspândirea noului coronavirus.

Controale la terase

„Am înțeles că locurile în care măsurile de distanțare fizică sunt cel mai puțin respectate sau sunt încălcate cel mai mult sunt terasele, care se transformă spre seară în cluburi. Acolo o să intervenim în forță”, a promis Nicușor Dan.

Primarul a vorbit și despre carantinarea Capitalei, spunând că nu se pune problema de așa ceva și că, dacă va fi nevoie, vor fi puse în carantină doar anumite zone, cartiere sau, cel mult, sectoare, dar niciodată tot Bucureștiul.

„La acest moment, pentru Bucureşti, în ansamblul lui, cred că nu se impune carantinarea, însă există un sistem informatic pe care ministerul împreună cu STS-ul îl implementează. A început deja implementarea şi o să-l avem finalizat în câteva zile şi în baza acestui sistem o să putem să avem distribuţia geografică în interiorul municipiului a cazurilor şi atunci, dacă vom constata că pe o stradă, într-un mic cartier, există un focar pe care în momentul de faţă nu îl vedem, pentru că informaţia nu e astfel structurată, o astfel de măsură locală poate să fie luată”, a adăugat noul primar.

Ilfovul și mijloacele de transport în comun

Există însă o diferență între București, care se află în scenariul roșu din cauza cazurilor de COVID-19, și județele limitrofe, Ilfov și Giurgiu, în care incidența este de sub 3 la mie.

„Unul dintre lucrurile pe care le vom face, cu certitudine, este să controlăm transportul public între București și localitățile învecinate. Vom urmări dacă oamenii poartă mască pe mijloacele de transport”, a declarat primarul Nicușor Dan, la Digi 24.

Reamintim că, potrivit comunicatului Grupului de Comunicare Strategică, rata de incidență a infecțiilor cu coronavirus a fost, sâmbătă, de 3,73 la mie pe ultimele 14 zile. Capitala a înregistrat, în ultimele 24 de ore, un număr de 594  de noi îmbolnăviri de COVID-19.

La nivelul țării întregi, până astăzi, 31 octombrie, au fost confirmate 241.339 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 5.753 în ultimele 24 de ore. Numărul morților de vineri încoace a fost de 101, potrivit aceleiași surse oficiale.

Tot la nivelul României, 11.254 de oameni sunt internați, dintre care la secțiile de ATI sunt 923.