Evenimentul Zilei > Actualitate > Nicușor Dan, anunțul zilei. Zeci de mii de oameni vizați. Ce spune despre concedieri
Nicușor Dan, anunțul zilei. Zeci de mii de oameni vizați. Ce spune despre concedieri

Nicușor Dan, anunțul zilei. Zeci de mii de oameni vizați. Ce spune despre concedieri

Noul primar al Capitalei a vorbit, sâmbătă, despre numărul mare de angajați din Primăria Municipiului București și din primăriile de sector, explicând unde și cum se vor face reduceri de personal.

Nicușor Dan a vorbit și despre numărul mare de angajați din Primăria Capitalei și din primăriile de sector, spunând că, în total, cele șapte entități de administrație publică au circa 70.000 de angajați.

Dar, printre aceștia, a punctat Nicușor Dan, se află și șoferii de la Socitatea de Transport București (STB, fostul RATB), actorii și personalul din teatre, precum și câteva mii de asistenți sociali.

Unde se vor face concedieri

„Când o să facem auditul o să vedem ce e în plus în această schemă de personal”, a mai spus Nicușor Dan.

„Bugetul de salarii este de 60 de milioane de lei pe lună, circa 700 de milioane de lei pe an, adică 17-18% din bugetul total, de 4 miliarde de lei”.

La ALPAB, oamenii din celelalte 3 companii vor fi aduși înapoi în ALPAB, iar acele companii vor rămâne niște cutii goale pe care o să le desființăm, apoi vom vedea ce vom face cu oamenii. Conducerea politică nu se va regăsi printre cei care vor rămâne.

Luni voi vorbi cu cei de la persona despre demisiile care au fost anunțate, au fost la nivel de directori.

„Bucureștiul n-a avut primar o lună de zile”

„Nu a existat o predare-primire a mandatului între mine și Gabriela Firea. Așa ar fi fost normal să ne întâlnim, fiecare cu niște specialiști. Știți cum a fost situația, am încercat să evit un conflict, de aceea nu am mers la primărie până la rezolvarea situației. Primăria n-a avut primar o lună de zile”, a mai spus noul primar al Capitalei.

„Puteți să urmăriți declarațiile sale publice”, a spus Nicușor Dan, întrebat dacă Gabriela Firea a lucrat sau nu în ultima lună de mandat.

Ce se întâmplă cu căldura și apa caldă

Nicușor Dan a vorbit și despre situația termoficării din Capitală, spunând că, până în februarie, se va încerca rezolvarea punctuală a problemelor care vor apărea, cum a anunțat încă din campania electorală, iar de la primăvară se vor începe lucrările mari de înlocuire a conductelor.

„Până în luna februarie sper să fim destul de rapizi să reparăm toate avariile care vor apărea. Mă aștept la circa 10-15 astfel de avarii în fiecare zi. M-am întâlnit azi cu cei de la Termoenergetica, mi-au spus că au materialele și echipamentele necesare pentru a remedia aceste avarii”, a adăugat Nicușor Dan, la Digi 24.