Evenimentul Zilei > Social > Nicușor Dan pune piciorul în prag, în a doua zi de mandat. Când se vor redeschide școlile în Capitală
Nicușor Dan pune piciorul în prag, în a doua zi de mandat. Când se vor redeschide școlile în Capitală

Nicușor Dan pune piciorul în prag, în a doua zi de mandat. Când se vor redeschide școlile în Capitală

Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, a afirmat că școlile din Bucureşti vor rămâne închise și elevii o să înveţe online, până când rata de incidență a cazurilor de COVID-19 va ajunge sub nivelul de trei.

 

„Copiii sunt transmițători ai acestei boli. Specialiștii în care am încredere au spus acest lucru. Întrucât școlile sunt o sursă de transmitere a bolii, o măsură de siguranță, în condițiile în care suntem și în București, putem să facem și școală online, în condiții acceptabile.

Este o măsură pe care eu o susțin cu toată inima. Până când nu vom scădea acel indice sub 3, cum au stabilit specialiștii, eu susțin ca școlile să rămână închise”, a declarat Nicușor Dan, potrivit Antena3.

Scenariul de funcționare a școlilor pentru următoarele 14 zile

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti se va reuni luni pentru a discuta scenariul de funcţionare a unităţilor de învăţământ pentru următoarele 14 zile.

„Având în vedere situaţia epidemiologică actuală, IŞMB a propus Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti convocarea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă luni, 2 noiembrie. În temeiul Ordinului comun MEC – MS nr. 5.487/1.494/31.08.2020 şi în funcţie de recomandările DSPMB, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă va hotărî scenariul de funcţionare a unităţilor de învăţământ pentru următoarele 14 zile”, informează vineri Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

În conformitate cu datele transmise de inspectoratele şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti, vineri, la ora 12,00, se înregistra următoarea situaţie:

– 9.113 de unităţi de învăţământ în Scenariul 1: participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară;

-4.938 de unităţi de învăţământ în Scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie;

-3.605 de unităţi de învăţământ în Scenariul 3, care implică participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

 În Bucureşti rata de infectare a ajuns la 3,78

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 6.546 cazuri noi de coronavirus și 103 decese, a raportat, vineri, Grupul de Comunicare Strategică.

Până vineri, 30 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 235.586 de cazuri de COVID şi 6.867 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS CoV-2 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.236. Dintre acestea, 917 sunt internate la ATI.

Vineri, în Bucureşti rata de infectare a ajuns la 3,78.