Târgul de Crăciun din București era, până acum, unul dintr cele mai iubite locuri pe toată perioada sărbătorilor de iarnă. Dar, din nefericirie, târgul de Crăciun din București nu se va mai desfășura anul acesta. Anunțul a fost făcut de noul primar al Capitalei, Nicușor Dan.

Târgul de Crăciun nu va mai avea loc:  sitaţia e tragică

Nicușor Dan, a explicat că situația tragică cu care se confruntă bucureştenii nu permite desfășurarea unui eveniment atât de amplu, unde ar fi venit un număr mare de persoane.  Noul primar și-a exprimat opiniă ferm și promite că anii viitori ne vom putea bucura din nou de târg, dacă scăpăm de virus.

Nicuşor Dan: Nu o să avem târg de Crăciun în această iarnă

“Nu o să avem târg de Crăciun în această iarnă pentru că suntem într-o situație sanitară excepțională, în care mor medici și personal sanitar. Nu ne permitem sa amplificăm acestă boală. În anii următori, când vom fi trecut prin această pandemiei, așa cum se întâmplă peste tot în lume, o să avem târg de Crăciun. Din punct de vedere sanitar, suntem pe marginea prăpastiei. Noi, Bucureștiul, opinia mea fermă este că nu trebuie să avem un târg de Crăciun în această iarnă.”, a declarat Nicușor Dan.

Ce se întâmplă în alte oraşe din ţară

Orașul Sibiu nu a renunțat la desfășurarea târgului de Crăciun. Organizatorii acestui mare eveniment spun că ediția din acest an nu se amână și nici nu se anulează și că vor fi respectate toate măsurile necesare pentru a preveni îmbolnăvirea.  Pregătirile au început deja, iar autoritățile anunță că atmosfera va fi una la fel de plăcută și călduroasă ca în anii trecuți. Și Primăria va amenaja zona la fel ca în anii trecuți, cu un brad gigantic și proiecții pe toate clădirile din centru.

Administratorii municipiului Craiova au decis să înceapă împodobirea străzilor, astfel încât oamenii să se bucure de sărbătorile de iarnă

La începutul acestei luni, situația pandemică din oraș nu era așa gravă, iar autoritățile sperau și la un Târg de Crăciun„Anul acesta, Craiova va avea unul dintre cele mai sigure si frumoase târguri de Crăciun!”, a scris Olguța Vasilescu, pe pagina de Facebook.

Între timp lucrurile s-au schimbat, iar în data de 21 octombrie, rata de infectare în Craiova era 3,35 la mia de locuitori. Autoritățile locale au luat o serie de măsuri de restricție pentru a stopa răspândirea virusului. În acest moment, nu se știe cu siguranță dacă în Craiova va mai fi un Târg de Crăciun.

Olguţa Vasilescu Noul a distribuit un articol realizat de Forbes pe contul său de Facebook unde arată că  târgul de Crăciun din Craiova era menţionat printre destinaţiile sigure din Europa, alături de orașul german Dresda sau capitala Estoniei, Tallinn.

Orașul Craiova, al șaselea oraș din România și capitala judeţului Dolj, dispune de piețe luminoase de Crăciun, care sunt în același timp sigure și autentice. Târgul de Crăciun din Craiova ar urma să se desfăşoare între 28 noiembrie şi 1 ianuarie, informează presa locală.