Evenimentul Zilei > Social > Dialog incredibil! Prefectul de Sibiu l-a certat pe un medic disperat
Dialog incredibil! Prefectul de Sibiu l-a certat pe un medic disperat

Dialog incredibil! Prefectul de Sibiu l-a certat pe un medic disperat

Dr. Voichita Halmaghi, specialist în medicină de urgență în Cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a transmis un semnal de alarmă cu privire la faptul că nu mai au paturi libere în spital.

Mai jos veţi asista la un dialog halucinant între medicul Voichita Halmaghi şi prefectul Mircea Crețu din Sibiu.

Din start trebuie menţionat că  Urgența Spitalului Județean Sibiu  este copleșită de numărul mare de bolnavi și realmente nu mai au paturi unde să-i interneze, chiar dacă ajung în stare foarte gravă.

Nu avem unde interna pacienții care au nevoie de internare!

”La ceeea ce se întâmplă până acum în serviciul de Urgență, la numărul de prezentări pe care îl înregistrăm în serviciul de urgență pe partea de Covid, cred că trebuie să ne gândim, nu eu, personal, ci cei care pot lua asemenea măsuri, la obținerea unui număr cât mai mare de paturi pentru internări. Nu avem unde interna pacienții care au nevoie de internare! In această perioadă noi ne ocupăm de pacienții cu forme grave și severe care se prezintă în UPU, care sunt din urmă cu o săptămână, pentru că devin gravi și severi după o săptămână de evoluție a bolii…Când era vorba de 60-80 de îmbolnăviri pe zi, în județul Sibiu, însă în ultimele zile au fost 100, 150 pe zi…”, a declarat dr. Voichita Halmaghi.

Ce răspuns a primit medicul de la prefectul Mircea Crețu

”Nu știu dacă face obiectul întâlnirii. Mâine avem întâlnire cu directorii de spitale. Veniți cu propunerea atunci!… Pe cuvânt, ne facem de toată minunea acum! Doriți să vă spun și eu nemulțumirile mele?!”. În urma intervenției dure a prefectului, dr. Halmaghi a replicat: ”Nu sunt nemulțumiri, eu spun că este nevoie de un număr cât mai mare de paturi”.

Atacul continuă:Auziti, acum faceți ca și cand sunteți de la presa? Pe bune? Acum este prima dată când știți sau vă dați seama că mai trebuie paturi? Mâine vă ascult o ora, dacă doriți, cu toate propunerile pe care le aveți”, a  încheiat prefectul extrem de nervos.

Spitalul din Sibiu se află într-o situaţie critică

Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu, singurul spital din județ care preia și tratează și pacienți Covid în stare gravă, se află într-o situație critică, din punct de vedere al organizării, în contextul creșterii alarmante a numărului de infectări.

De mai bine de două săptămâni, medicii din Sibiu nu mai au niciun loc liber pe secția ATI destinată pacienților Covid, care dispune de 12 paturi, fiind nevoiți să transfere pacienți în alte centre din țară, informează stiridesibiu.ro.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: