Evenimentul Zilei > Actualitate > Internări blocate la un spital COVID din Capitală. Ce explicații dau autoritățile?
Internări blocate la un spital COVID din Capitală. Ce explicații dau autoritățile?

Internări blocate la un spital COVID din Capitală. Ce explicații dau autoritățile?

Probleme la un spital de campanie, create de ploile din ultima perioadă.

Activitate blocată în cadrul Spitalului COVID „Ana Aslan” din Capitală, după ce internările au fost suspendate. Se pare că vor fi strânse corturile instalate, iar pacienți vor fi mutați în containere. Și asta din cauza precipitațiilor care au căzut în ultimele săptămâni și au dus la deteriorarea corturilor.

„Vreau să fac o mică corectură. Spitalul nu se strânge, cum am mai auzit, funcţionează în continuare cu secţia ATI. Se reconfigurează camera de cazare pentru pacienţii cu forme uşoare şi medii. Se vor înlocui corturile cu containere specializate care să asigure condiţii mult mai bune pentru pacienţi. Sperăm ca până la finalul săptămânii să poată fi reluate şi internările pentru pacienţii cu forme uşoare şi medii, undeva la o capacitate de 130 de paturi”, a afirmat colonelul Constantin Spînu, şeful Direcţiei de Relaţii Publice din cadrul MApN, pentru Antena3.

Oficialul a confirmat că în acest moment internările sunt blocate. „Acum sunt sistate internările. Se fac lucrări de drenaj, ultimele luni au fost ploioase, iar lucrările nu puteau fi făcute cu pacienţi internaţi acolo.

Se instalează şi containere de cazare pentru pacienţi, grupuri sanitare, astfel încât tabăra de cazare să poată oferi condiţii pe termen lung, adică toamnă şi iarnă. Ploile au fost unul dintre factorii pentru aceste lucrări. Zona Otopeni este şi mlăştinoasă. Dar nu a fost singurul. Pentru toamnă şi iarnă era nevoie de condiţii mult mai bune”, a mai spus Constantin Spînu pentru sursa citată.

Săptămâna trecută, la Timișoara devenea operațional un astfel de spital, amplasat la Stadionul CFR. „În momentul de față capacitatea din spitalele Covid din Timișoara destinate pacienților Covid este aproape de maxim. A fost nevoie să operaționalizăm acest spital suport Covid. Se poate mări capacitatea pentru pacienții Covid în spitalele din Timișoara. La Spitalul Victor Babeș sunt 65 de pacienți, dar puteam mări capacitatea, sunt 260 de paturi. Asta ar însemna că trebuie să ne reîntoarcem la planul alb și să mărim capacitatea de tratament pentru pacienții Covid.

La Spitalul CFR avem 40 de paturi pentru pacienții Covid, și acolo cred că este posibil să mărim capacitatea. Să sperăm că putem face față valului crescut de pacienți cu Covid din ultimele zile”, anunța Liliana Oneț, prefectul de Timiș.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: