Au fost spulberate speranțele lui Boris Johnson cu privire la o amânare a regulile de blocare  de Crăciun.

Organismul consultativ  al guvernului a avertizat că, până în sezonul festiv, ratele de infectare din toată țara vor crește peste nivelurile observate în zonele deja incluse în categoria „foarte ridicată”.

The Sun a aflat despre cea mai recentă analiză guvernamentală supravegheată de omul de știință  Sir Patrick Vallance  unde arată că peste 25.000 de persoane infectate cu virusul Covid-19 vor fi în spital până la sfârșitul lunii noiembrie – mai mare decât vârful avut în primăvară. Practic, mai mult decât dublu.

Oficialii prezic că al doilea val Covid–19 ar putea fi chiar mai mortal decât primul, cu un „vârf mai mic, dar mai lung”

Se presupune totodată că numărul morților din această iarnă va fi mai mare decât cel înregistrat în Marea Britanie în primăvară. Între timp, un șef de poliție de top a avertizat că polițiștii vor putea da năvală în în casele oamenilor blocaţi de Crăciun pentru a opri întrunirile de familie – dar, mai spune el,  că se teme că restricțiile înăsprite vor provoca revolte de stradă. Comisarul de poliție și criminalitate din West Mids, David Jamieson, declară că țara este „așezată pe o bombă cu ceas”, violența fiind susceptibilă să fiarbă şi să explodeze în perioada următoare.

Ieri, Marea Britanie a înregistrat cel mai mare număr zilnic de decese din cauza coronavirusului: 367 de decese și alte 22.885 de cazuri confirmate. Numărul deceselor este cea mai mare  faţă de cifră zilnică din luna mai, când au fost raportate 422.

În medie, în Marea Britanie au fost raportate în fiecare zi 200 de decese

Sir Patrick a avertizat că al doilea val Covid nu va atinge acea etapă sumbră până la jumătatea lunii noiembrie. Noile reguli pregătite de comitetul consultativ științific arată o imagine mult mai strictă decât se temea inițial, întreaga țară având nevoie de cele mai dure restricții în decembrie. Iar dr. Yvonne Doyle, director medical al Public Health Anglia, a avertizat aseară că numărul creșterilor de morți din Covid-19 va continua probabil o perioadă mare de timp.

Ce înseamnă Nivelul 3

Avertismentele medicale sumbre nu pică bine lui Johnson, care este supus unei presiuni uriașe pentru a stabili o cale clară de blocare pentru acele regiuni aflate în prezent la nivelul 3.  Peste opt milioane de oameni din Anglia vor fi supuși celor mai stricte restricții până la sfârșitul săptămânii, pe fondul temerilor care vor urma.

Nivelul 3 înseamnă că oamenilor li se interzice vizita între familii şi prieteni – iar oamenii nu ar putea să-și petreacă Crăciunul cu cei dragi decât dacă locuiesc deja împreună, informează The Sun.