În contextul în care susţin că al doilea val ar putea fi chiar mai mortal decât primul, specialiştii britanici subliniază că acesta va genera un „vârf mai mic, dar mai lung” al ratei deceselor cauzate de Covid-19.  The Sun relatează că „al doilea val din această iarnă va fi mai rău decât ceea ce a experimentat Marea Britanie în primăvară”.

Sursa citată avertizează că în timp ce rata mortalității va atinge valori mai mici decât ceea ce a fost la începutul anului, decesele vor rămâne la același nivel săptămâni sau chiar luni întregi. Dacă analiza despre valul doi este corectă, asta ar putea însemna că rata deceselor provocate de Covid-19 ar putea rămâne constantă mai mult timp decât a fost în ​​martie și aprilie.

„Va fi mai rău, cu mai multe decese.”

O sursă a declarat pentru Telegraph: „De data aceasta va fi mai rău, cu mai multe decese. Aceasta este proiecția care a fost pusă în fața prim-ministrului Boris Johnson, iar el este acum supus unei mari presiuni pentru a bloca totul din nou.”

Analiza grupului științific consultativ pentru situații de urgență (Sage) a determinat consilierii guvernamentali să-l împingă pe Boris Johnson să ia măsuri mai drastice pentru a controla virusul. The Sun a mai dezvăluit că cea mai recentă modelare guvernamentală supravegheată de omul de știință Sir Patrick Vallance arată că peste 25.000 britanici vor ajunge în spital până la sfârșitul lunii noiembrie infectaţi cu noul coronavirus chinezesc.

Şi asta se întâmplă în momentul în care luni, 27 octombrie 2020, Marea Britanie a înregistrat cea mai mare cifră zilnică de morți din cauza Covid-19 după mai bine de cinci luni (n.r. – 367 decese). Alte 22.885 de persoane au fost testate pozitiv pentru Covid-19 luni spre marţi, ceea ce confirmă că țara se luptă cu un al doilea vârf.

Rata deceselor stârneşte îngrijorare

Cifra deceselor de ieri înseamnă, în medie, că 200 decese din cauza Covid-19 au fost raportate în fiecare zi în Marea Britanie în ultima săptămână. Dr. Yvonne Doyle, directorul medical al Sănătății Publice din Anglia, a declarat: „Continuăm să vedem tendința deceselor în creștere și este probabil ca aceasta să continue pentru ceva timp.”

„În fiecare zi vedem mai mulți oameni care testează pozitiv și internările în spital sunt în creștere. A fi suficient de grav bolnav din cauza infecției pentru a avea nevoie de internare în spital, poate duce, din păcate, la mai multe decese legate de Covid”, a spus specialista.

Miercurea trecută, Marea Britanie a înregistrat un număr-record de infecţii, 26.688. În Scoția, unde a fost dezvăluit un nou plan de blocare în cinci etape, au fost înregistrate 1.327 de cazuri noi și au murit încă 25 de persoane. Și în Țara Galilor, care este în a patra zi de blocaj național, 1.207 de persoane au avut rezultate pozitive luni spre marţi și alte șapte au murit răpuse de virus.

Regiunile cele mai afectate din Anglia

Până în prezent Greater Manchester, South Yorkshire, Lancashire, regiunea Liverpool City, Warrington, Nottingham și părți din Nottinghamshire au fost puse sub cel mai înalt nivel al restricțiilor. Cu toate acestea, un nou studiu a sugerat că Marea Britanie este la „kilometri distanță” de a atinge imunitatea de turmă.

Oamenii de știință de la Imperial College din Londra au divulgat luni concluziile unui studiu care arăta că imunitatea este în scădere. Totodată, aceştia au observat o scădere cu 26% a testelor pozitive de anticorpi în trei luni.

Într-un informare de presă, profesorul Helen Ward, care a lucrat la studiu, a declarat că aceste concluzii sugerează că Marea Britanie mai are „cale lungă” până va atinge imunitatea de turmă. „Chiar și în cel mai bun caz (în prima rundă a studiului) 94% din populație a rămas puţin protejată, iar acum cifra a scăzut la peste 95% din populație care nu are dovezi prezenţei anticorpilor.”

„Deci, cred că suntem departe, departe de orice idee că populația va fi protejată de alți oameni”, a completat Helen Ward. Marți, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că decesele din Europa au crescut cu aproape 40% într-o săptămână din cauza pandemiei de coronavirus.

sursa: thesun.co.uk

sursa foto