Evenimentul Zilei > Politica > Jale mare în Primăria Capitalei: Vin concedierile! Vor fi și dosare penale?!?
Jale mare în Primăria Capitalei: Vin concedierile! Vor fi și dosare penale?!?

Jale mare în Primăria Capitalei: Vin concedierile! Vor fi și dosare penale?!?

Nicușor Dan, primarul general ales al Capitalei, a vorbit, luni seară, despre angajările din cadrul PMB.

Noul edil al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că va lua măsuri drastice la Primărie. De mai mult timp se vehiculează faptul că unele angajări din Primăria Municipiului București sunt făcute pe ochi frumoși. Astfel, Nicușor Dan va analiza acest aspect.

„Am auzit multe povești și un segment important din Primăria Capitalei este Corpul de Control al primarului. De-a lungul timpului, mi-au fost aduse la cunoștință concursuri trucate, oameni angajați fără diplome…

Toate lucrurile acestea vor fi evident verificate și în măsura în care ele sune penale, vor fi direcționate către organele competente. Și, în plus, eu am vorbit de mari afaceri de corupție: de parcul Verdi, de Cinema <<Lumina>>, de achiziția tramvaielor… Pe alea promit că ne vom uita cu mare atenție!”, a declarat Nicușor Dan, într-o intervenție la postul B1 TV.

DNA a demarat dosarul lui Nicușor Dan! Parchetul anticorupție a început primele audieri

Cei angajați pe „ochi frumoși” vor pleca din PMB

Mai mult, activitatea angajaților Primăriei Capitalei va fi evaluată periodic, iar care au fost numiți pe nedrept vor pleca.

„Vreau să spun că, în linii mari, marea majoritate va pleca în mod sigur. Atâta timp cât există un concurs legal în care o persoană a câștigat o funcție publică, e un gest de abuz ca cineva să vină să spună că ești prieten cu nu știu cine, dar activitatea acestor oameni, angajați în primărie, va fi evaluată la o lună, la două luni, la trei luni, și până la urmă, cei care sunt aduși pe ochi frumoși vor pleca în mod sigur”, a mai spus Nicușor Dan, pentru sursa citată.

„Cred că mandatul pe care mi l-au dat bucureștenii e să rezolv problemele curente, mari, grave ale acestui oraș și să-i dau o direcție de dezvoltare: să atragem mari investiții în București să-l profilăm pe piața globală ca centru de IT, să avem centre de conferințe, să aibă loc aici evenimente de business să vină aici o agenție europeană să se instaleze la Bucuresti. Astea sunt lucrurile mari”, a completat noul primar general al Capitalei.

Nicușor Dan a anunțat că în termen de o săptămână de la învestire intenţionează să prezinte situaţia financiară a Primăriei, iar în decurs de câteva luni va fi realizat un audit.

Noul primar general a menţionat că auditul va fi realizat de o companie specializată, după ce Consiliul General va adopta o hotărâre în acest sens și va fi organizată o procedură de achiziție despre care estimează că va dura până la șase luni.

Nicușor Dan a arătat că vor fi analizate afacerile de corupţie despre care a vorbit în timpul campaniei electorale, dar a menţionat că mandatul său va consta în primul rând în rezolvarea marilor probleme ale oraşului.