Victorie uriașă pentru România, la tenis de masă. Fetele s-au calificat la Jocurile Olimpice

Victorie uriașă pentru România, la tenis de masă. Fetele s-au calificat la Jocurile Olimpice sursa foto: Federația Româna de Tenis de Masă / facebook

Echipa de feminin a României la tenis de masă a obținut o performanță uriașă. Tricolorele au câștigat în mai puțin de două ore meciul contra reprezentativei din Egipt. Astfel, și-au asigurat biletele pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

Victorie importantă pentru echipa feminină de tenis de masă a României. Bernadette Szocs, Eliza Samara și Adina Diaconu au calificat România la Jocurile Olimpice de la Paris. Tricolorele au câștigat în mai puțin de două ore meciul contra reprezentativei din Egipt.

Victorie uriașă pentru selecționata României la tenis de masă

Echipa feminină de tenis de masă s-a impus cu 3-0 și au calificat România în sferturile Mondialelor pe echipe, postură din care România poate participa și la Jocurile Olimpice din vară.

Echipa feminină de tenis s-a calificat direct în optimi din grupa din care au mai făcut parte Suedia, Singapore, Serbia și Canada. Bernadette Szocs, Eliza Samara și Adina Diaconu au tranșat în două ore meciul împotriva reprezentantelor din Egipt. Astfel, România este printre primele opt echipe ale lumii. În etapa următoare echipa României o va întâlni pe Japonia.

Ne puteți urmări și pe Google News
Echipa feminină de tenis de masă a României s-a calificat la Jocurile Olimpice

Sursa foto: Facebook

Performanțele „tricolorelor” 

  • Meciul 1: Bernadette Szocs - Hana Goda 3-1 (11-2, 6-11, 11-8, 11-6);
  • Meciul 2: Eliza Samara - Dina Meshref 3-2 (11-13, 8-11, 11-5, 11-7, 11-9);
  • Meciul 3: Adina Diaconu - Yousra Helmy 3-0 (11-8, 11-7, 11-5).

Meciul se joacă după sistemul 3 din 5 seturi, adică echipa care câștigă 3 seturi merge mai departe. Bernadette Szocs, a deschis primul duel al zilei. Numărul 12 mondial și-a respectat statutul de favorită. Și-a învins adversara de numai 16 ani fără prea mari emoții. Hana Goda la cei 16 ani este clasată în top 30 cele mai bune jucătoare din lume,potrivit GSP.

Echipa feminină de tenis de masă a României s-a calificat la Jocurile Olimpice

Sursa foto: Arhiva EvZ

Echipa feminin tenis de masă s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Szocs a început partida în forță și adjudecat primul set cu 11-2. În actul secund, Goda a revenit, dar ultimul set a fost câșigat de reprezentanta României. La rând a urmat Eliza Samara, sportiva de 34 de ani a reușit o revenire spectaculoasă împotriva mai tinerei Dina Meshref. Eliza a pierdut primul meci cu 9-7, dar a reușit să egaleze și să câștige setul 3. În setul decisiv, Eliza s-a impus cu 11-9.

Calificarea a fost tranșată de Adina Diaconu, care nu i-a dat prea multe șanse adversarei, Yousra Helmy. Victoria ne-a asigurat o calificare în faza următoare a Campionatului Mondial și biletele pentru Jocurile Olimpice.

Urmează un meci de foc petru echipa feminină de tenis de masă. Fetele vor da piept cu reprezentantele Japoniei, locul 2 mondial. În ultima confruntare directă dintre România-Japonia, „tricolorele” au fost învinse la scor de nereprezentare. Deși, au o echipă extrem de tânără, japonezele sunt vicecampioanele ultimelor 4 ediții ale Campionatului Mondial de tenis de masă.

Rezultatele României la Campionatele Mondiale pe echipe

  • România - Suedia 3-0;
  • România - Canada 3-0;
  • România - Singapore 3-1;
  • România - Serbia 3-1.