Sportiva din Constanța a declarat că este o mândrie pentru România să obţină astfel de rezultate fără a fi nevoie să apeleze la moda naturalizării sportivelor asiatice.

„E o mare mândrie să nu ai nicio asiatică în echipă şi să fii acolo sus. Nu mi-aş dori o colegă asiatică în naţionala României pentru că nu vorbesc nici româna şi nicio altă limbă, decât chineza. Mie mi-ar fi foarte greu. Am la Istanbul, la Fenerbahce, şi îmi e foarte greu să comunic cu ele. Aşa că mai bine nu”, a declarat Samara, în cadrul unei conferinţe de presă.

La rândul său, preşedintele Federaţiei Române de tenis de Masă, Cristinel Romanescu, a precizat că nu a intenţionat vreodată să apeleze la jucătoare asiatice.

„România şi Rusia sunt singurele ţări care nu au importat sportivi chinezi. Şi nici măcar nu ne-am dorit vreodată să facem acest lucru. Şi iată că am reuşit să fim cei mai buni din Europa şi fără chinezi sau chinezoaice la echipa naţională. Ne mândrim cu lucrul acesta, pentru că, după 12 ani, am cucerit din nou titlul european la simplu”, a spus Romanescu.