Evenimentul Zilei > Actualitate > Eliza Samara: „N-am avut timp nici să mă bucur pentru titlul european” | EXCLUSIV EVZ
Eliza Samara: „N-am avut timp nici să mă bucur pentru titlul european” | EXCLUSIV EVZ

Eliza Samara: „N-am avut timp nici să mă bucur pentru titlul european” | EXCLUSIV EVZ

Campioana europeană la tenis de masă va reveni în țară în acest week-end și va savura victoria de la Ekaterinburg alături de prieteni și familie

Eliza Samara (26 de ani) a dat lovitura la Campionatul European de tenis de masă, găzduit de Ekaterinburg. Constănțeanca a câștigat titlul continental și a devenit prima jucătoare care se poate lăuda cu această performanță, după Otilia Bădescu, cea care triumfase în 2003.

Eliza n-a avut timp să petreacă așa cum se cuvine după performanța răsunătoare. A plecat de la Ekaterinburg la Moscova pentru că, în capitala Rusiei, va evolua într-o etapă de Liga Campionilor. „Totul s-a întâmplat foarte repede. N-am avut timp nici să mă bucur pentru titlul european. Am rămas în Rusia, acum sunt la Moscova, pentru că am un meci în Champions League, cu Fenerbahce. Mă întorc în țară în week-end și voi ieși la un resturant, cu familia și prietenii”, ne-a spus Samara.

E aromâncă și a început la fel ca Halep

Sportiva își fixase ca obiectiv câștigarea unei medalii, iar aurul a fost ca un bonus. „Nu am fost surprinsă. M-am simțit în formă, am fost pregătită fizic și mental, mi-a ieșit jocul foarte bine. Acum mă voi pregăti pentru Campionatul Mondial. Nu m-am gândit la partea materială. În tenisul de masă nu se câștigă așa de bine. Banii sunt incomparabil mai puțini decât în tenisul de câmp sau în fotbal”, a povestit sportiva.

Eliza este aromână și a început să joace tenis de masă de la vârsta de 5 ani. Povestea ei seamănă izbitor cu cea a Simonei Halep. A mers la sală, împreună cu mama ei, pentru a asista la antrenamentele fratelui mai mare. A luat paleta de tenis în mână, în joacă, și s-a îndrăgostit iremediabil de acest sport. „Am mai practicat tenis de câmp, vreo două luni, dar am revenit la tenis de masă. O singură dată am vrut să renunț. Eram la junioare și am pierdut patru finale într-o zi. A fost durere mare, dar m-am adunat și am continuat”, ne-a dezvăluit campioana europeană.