Evenimentul Zilei > Actualitate > Telefoanele unor medici publicate în Monitorul Oficial. Gafă a fostului secretar de stat Andreea Moldovan
Telefoanele unor medici publicate în Monitorul Oficial. Gafă a fostului secretar de stat Andreea Moldovan

Telefoanele unor medici publicate în Monitorul Oficial. Gafă a fostului secretar de stat Andreea Moldovan

Mai multe numere de telefon ale unor medici, de diferite specialități, au fost publicate Monitorul Oficial, ca urmare a unei gafe a fostului secretar de stat Andreea Moldovan.

Mai multe numere de telefon ale unor medici au fost publicate în Monitorul Oficial. Acest lucru s-ar fi datorat unei gafe a fostului secretar de stat Andreea Moldovan, susține Antena 3.

Astfel, o listă cu datele de contact ale unor medici romîni au apărut în Monitorul Oficial, fiind publicate ca urmare a unei gafe a fostului secretar de stat.

Realizatorul emisiunii Sinteza Zilei, Mihai Gâdea, a prezentat în emisiunea de joi seara, lista cu datele de contact ale cadrelor medicale, așa cum a apărut în Monitorul Oficial.

Se pare că fostul secretar de stat a întocmit o listă cu mai mulți medici români, având specializări diferite, iar aceasta a ajuns în Monitor Oficial. Practic, până la corectarea gafei, aceste date de contact au fost la dispoziția tuturor. Aceasta deoarece Monitorul Oficial este disponibil în format electronic, pentru toată lumea.

Andreea Moldovan demisă de premierul Cîțu

Secretarul de stat Andreea Moldovan a fost demisă, miercuri, de premierul Florin Cîțu, odată cu ministrul Sănătății Vlad Voiculescu. Decizia a fost luată după ce în Monitorul Oficial a apărut un ordin al ministrului Sănătății prin care erau stabilite noi criterii pentru stabilirea măsurii de carantinare. Este vorba despre Ordinul ministrului Sănătăţii nr. 506/2021 – ordin care a fost imediat abrogat de Florin Cîțu, imediat ce a preluat interimar funcția de ministru al Sănătății.

Premierul a justificat decizia de demitere a secretarului de stat prin faptul că ordinul nu a avut aprobarea sa. El a precizat că ar fi trebuit să-și de acordul în calitate de premier și președinte al Centrului Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

„Putem să discutăm de acel ordin, dacă trebuie să avem sau nu acele criterii. Problema este următoarea: acel ordin a fost publicat fără să treacă prin CNSU. Toate criteriile trebuie să treacă prin CNSU, iar în CNSU președinte este premierul României. Nu a trecut prin CNSU, deci nu putea să fie publicat acel ordin. Noi am mai publicat modificări ale formulei, știți foarte bine, au fost introduse focarele, am schimbat criteriile, de la 4 la mie, de la 7,5 la mie, toate acestea au trecut prin CNSU. Era nevoie de acest ordin să treacă prin CNSU, aceasta este problema”, a spus premierul Florin Cîțu.