Evenimentul ZileiSocialScandalul de la Spitalul Foișor: Reacția Colegiului Medicilor București:„Este anormal, o pată pe sistemul de sănătate”

Scandalul de la Spitalul Foișor: Reacția Colegiului Medicilor București:„Este anormal, o pată pe sistemul de sănătate”

Scandalul de la Spitalul Foișor: Reacția Colegiului Medicilor București:„Este anormal, o pată pe sistemul de sănătate”
O nouă reacție de nemulțumire de nivel înalt despre situația creată la spitalul Foișor. Președintele Colegiului Medicilor Bucureşti susține: ”E anormal ce s-a întâmplat, iar această situaţie reprezintă o pată pe sistemul de sănătate şi sporeşte neîncrederea românilor în sistemul spitalicesc şi în sistemul sanitar în general”.

Preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti Cătălina Poiană a reacționat, referindu-se la situaţia de la Spitalul Foişor şi la modul în care s-a făcut evacuarea pacienţilor pentru transformarea în spital COVID-19.

Persoane operate recent, transportate prin mijlocul protestatarilor în miez de noapte

”Este extrem de important să creştem încrederea românilor în sistemul medical, nu să trezim suspiciuni cauzate de emoţii colective după ce vedem pacienţi transferaţi în salvări şi maşini personale, unii abia operaţi, transportaţi prin mijlocul unor protestatari în miezul nopţii”, a reflectat Cătălina Poiană.

Președintele CMB critică modul de implementare

Președintele CMB s-a adresat colegilor și decidenților, luând o poziție privind situația creată intempestiv.

”Stimaţi decidenţi, stimaţi colegi, Nu discutăm acum decizia luată în cazul Spitalului Foişor în această perioadă de criză, ci modul de implementare!  Situaţia pacienţilor evacuaţi în noapte de la Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie şi TBC Osteoarticular „Foişor” reprezintă un caz extrem de regretabil.

Chiar dacă contextul epidemiologic din Bucureşti a impus această decizie dificilă, consider anormal ce s-a întâmplat, iar această situaţie reprezintă o pată pe sistemul de sănătate şi sporeşte neîncrederea românilor în sistemul spitalicesc şi în sistemul sanitar în general.

Înţeleg şi ştiu că situaţia este extrem de dificilă cu numărul de pacienţi infectaţi cu SARSCoV-2 în Bucureşti, dar dacă soluţia analizată a fost cea de evacuare a Spitalului Foişor, evacuarea trebuia mult mai bine gestionată şi coordonată de toţi cei implicaţi în această procedură”, a afirmat medicul Cătălina Poiană.

Președintele CMB mai susține că ”este extrem de important să creştem încrederea românilor în sistemul medical, nu să trezim suspiciuni cauzate de emoţii colective după ce vedem pacienţi transferaţi în salvări şi maşini personale, unii abia operaţi, transportaţi prin mijlocul unor protestatari în miezul nopţii”.

Președintele Colegiului Medicilor București a realizat un apel către politicieni

Preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti a realizat şi un apel către politicieni ”să lase declaraţiile politice şi să nu folosească un astfel de episod dramatic şi dificil în mod populist, ci să se implice fiecare în dezvoltarea de soluţii concrete care să ajute real sistemul medical românesc”.

”Ca medic şi preşedinte al Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti mesajul meu este clar:  Pacienţii, indiferent de afecţiunea de care suferă, au nevoie de acces echitabil la serviciile medicale necesare, iar drepturile pacienţilor trebuie respectate. Medicii şi personalul medical au nevoie de încrederea şi respectul populaţiei, dar şi de politici publice de sprijinire a sistemului medical, mai ales în această perioadă extrem de dificilă”, a conchis medicul Cătălina Poiană.


Accesează: