Evenimentul Zilei > Actualitate > ESCROCHERIE de ULTIMĂ ORĂ: Vezi la ce numere de telefon NU trebuie să răspunzi pentru a nu rămâne fără bani în cont
ESCROCHERIE de ULTIMĂ ORĂ: Vezi la ce numere de telefon NU trebuie să răspunzi pentru a nu rămâne fără bani în cont

ESCROCHERIE de ULTIMĂ ORĂ: Vezi la ce numere de telefon NU trebuie să răspunzi pentru a nu rămâne fără bani în cont

O nouă escrocherie a prins la români. Ești în pericol să rămâi fără agoniseala de o viață dacă nu respecți următoarele indicații.

O nouă metodă prin care românii sunt înșelați a început să facă ravagii. Poliția este deja în alertă.

„Inventate și îmbunătățite de pușcăriași, înșelăciunile prin telefon sunt, de câțiva ani încoace, una dintre cele mai spinoase probleme ale polițiștilor. Cea mai cunoscută, este, fără îndoială, metoda <accidentul>. Când aceasta nu a mai dat roade, ca urmare a mediatizării intense, infractorii au încercat și alte variante. Pentru că s-a constatat că se pot face bani frumoși de pe urma unui simplu telefon, escrocii au deschis în străinătate posturi telefonice cu suprataxă și au început să apeleze la întâmplate numere din România.”, conform SpyNews.ro.

Victimele sunt sunate de pe numere străine, spre exemplu: +50929955854. De cum răspunzi, auzi un robot care te anunță că tocmai sunat din partea „Biroului de credite.” Apoi, vocea din telefon îți dictează rar și foarte clar „numărul tău de cont.” 

Următorul pas este să fii anunțat că ești un rău platnic și că nu ți-ai achitat o datorie veche. Dacă nu achiți imediat, nu vei mai putea să faci împrumuturi și, pe deasupra, urmează să ți se blocheze conturile și să fii executat silit.