Cele mai stresante profesii nu sunt și cele mai bine plătite, dar sunt foarte căutate

Cele mai stresante profesii nu sunt și cele mai bine plătite, dar sunt foarte căutate Stres. Sursa: Dreamstime.com

Stresul este factorul care afectează totul mai mult sănătatea oamenilor. Cele mai recente studii arată că o parte dintre salariați sunt stresați la locul de muncă. Mai mult, analiza arată că efectele stresului sunt vizibile asupra lor și după încheierea sarcinilor de lucru.

Activitatea de la locul de muncă a devenit un factor de stres pentru mulți angajați. Studiile arată că salariații care lucrează în spitale, școli sau armată sunt foarte stresați. De asemenea, asistenții sociali se confruntă cu aceste probleme. Paradoxal, aceste meserii nu sunt cele mai bine plătite, dar sunt foarte căutate

Domeniile cu angajați afectați de stres

Cel mai recent studiu legat de factorii de stres al angajaților arată ca există o „criză de sănătate mintală”. Mai mult, în urma analizei, specialiștii spun că angajatorii ar trebui să ia măsuri pentru protejarea salariațiilor lor.

Studiul arată o viziune de ansamblu asupra asupra pieței muncii. Experții au analizat datele legate de sectoarele sănătății, siguranței și mediului. Analiza a vizat activitatea a o sută de mii de persoane, acestea fiind urmărite din martie 2022, până în martie 2023.

Ne puteți urmări și pe Google News
Stres

Stres la locul de muncă. Sursa foto: Arhiva EVZ

Bolile provocate de stres

Clasamentul salariaților din diferite domenii de activitate a fost realizat în funcție de numărul de boli provocate de stres. Raportul arată că medicii, asistentele, infirmierele, dar și cei care oferă servicii de asistență socială, ocupă primul loc în clasament.

Analiza a scos la iveală că salariații  din spitale sunt afectați de contactul cu pacienții, problemele emoționale, dar și lipsurile din sistemul de sănătate. Experții spun că aceștia sunt primii angajați care se îmbolnăvesc din cauza stresului.

profesor

Profesor. Sursa Foto: Dreamstime

Angajații din domeniul apărării, afectați de stres

În urma acestei analize, experții au concluzionat că 3530 de angajați din sănătate, dintr-un total de 100 de mii de subiecți, s-au îmbolnăvit din această cauză.

De asemenea, aceștia spun că următorii pe listă, la capitolul stres, sunt angajații din domeniul apărării.O mare parte dintre cei care lucrează în armată, mai ales în contextul războiului din Ucraina, ajung să se confrunte cu astfel de probleme.

De asemenea, profesorii, dar și restul angajaților din învățământ au un nivel ridicat de stres. Studiul a arătat că aceștia sunt afectați mai ales atunci când se confruntă cu multe lipsuri. Conform studiului realizat recent,  2700 de profesori s-au îmbolnăvit din acest motiv.