Evenimentul ZileiInternationalSpaniola nu va mai fi limbă oficială! În Spania… Pactul cu Diavolul al Guvernului de la Madrid

Spaniola nu va mai fi limbă oficială! În Spania… Pactul cu Diavolul al Guvernului de la Madrid

Spaniola nu va mai fi limbă oficială! În Spania… Pactul cu Diavolul al Guvernului de la Madrid
Pentru a mulțumi stângii naționaliste catalane din ERC (partid care reprezintă 3% din alegătorii spanioli) că a votat bugetul general al statului, socialiștii spanioli aflați la putere au acceptat ca spaniola să nu mai fie lingua franca în educație pe teritoriul regatului.

Potrivit acestei noi legi a educației, regiuni precum Catalonia sau Țara Bascilor vor avea drept limbă de educație catalana sau basca.

Să nu vă imaginați că e vorba de ocrotirea acestor limbi minoritare. În Catalonia, de pildă, matematica, științele exacte sau filosofia se învață de ani de zile în catalană. Noua lege nu are nici măcar rolul de a asigura celor limbilor minoritare egală îndreptățire cu spaniola. Este, mai degrabă, un mod de a-i transforma pe spanioli și pe vorbitorii de spaniolă din aceste regiuni în cetățeni de măna a doua.

Potrivit noii legi, părinții nu vor mai putea cere, nici măcar în justiție, ca odrasla lor  să fie educată în spaniolă. Același lucru se va întâmpla și în Țara Bascilor și în Galicia, alte două regiuni cu propriile limbi minoritare, unde de fapt această discriminare a vorbitorilor de spaniolă are loc deja.

Spaniolii devin cetățeni de mâna a doua

În Catalonia, naționalismul local nu încearcă să afirme o identitate catalană, ci să lovească în Spania. Copiii care vorbesc spaniola sunt umiliți și chiar atacați în școli. În ultima campanie electorală, separatiștii au făcut un adevărat circ spălând trotuarele cu înălbitor după ce liderii partidelor care militează pentru unitatea Spaniei au trecut pe acolo.

În Galicia, Țara Bascilor sau Catalonia, necunoașterea limbilor minoritare îi împiedică pe spanioli să ocupe posturi în administrație. Mai mult, guvernul regional de la Barcelona îi amendează pe comercianților care au firme sau anunțuri scrise în spaniolă.

Dar surprizele din noua lege a educației  nu se opresc aici, Legea își propune să distrugă economic așa-numita „educație concertată”, un sistem mixt public-privat format  în proporție de 80% din școli catolice.

Mai mult,  noua lege închide școlile speciale și îi va obliga pe părinții copiilor cu dizabilități să își trimită copiii în școlile obișnuite. E greu de crezut, însă, că integrarea copiilor cu nevoi speciale le va oferi acestora vreun avantaj, mai degrabă îi va face să se simtă și mai discriminați, scrie National Review.

O altă mare lovitură data celor care nu cred în utopiile neo-marxiste este educația sexuală obligatorie pentru copiii de peste 7 ani.

Protestele părinților nu servesc la nimic. Ministrul socialist al Educației, Isabel Celaa, a precizat recent poziția guvernului Sanchez: „Copiii nu sunt proprietatea părinților lor . Cu alte cuvinte, guvernul poate face ce vrea din ei.

Să nu cumva să vă imaginați că ceea ce se întâmplă în Spania nu produce efecte și asupra Romțnoei. Mai devreme decțt v-ați imagina aceste teorii halucinante vor deveni mainstream și în țara noastră.

“Ființe de lumină m-au readus la viață”. Ione a trăit momente unice

 

COVID-19. E cea mai proastă veste despre vaccin! Vine de la șeful savanților de la Moderna

”Fița” dementă inventată în Statele Unite. Friptură produsă din celule și sânge uman


Accesează: