Evenimentul Zilei > Social > COVID-19. E cea mai proastă veste despre vaccin! Vine de la șeful savanților de la Moderna
COVID-19. E cea mai proastă veste despre vaccin! Vine de la șeful savanților de la Moderna

COVID-19. E cea mai proastă veste despre vaccin! Vine de la șeful savanților de la Moderna

Viața nu va reveni la normal nici după vaccinarea în masă. Informația-bombă vine de la șeful savanților de la Moderna, una dintre companiile de top care au produs un vaccinuri împotriva Covid-19.

Tal Zaks, directorul medical al companiei Moderna, a declarat pentru Axios că experții acestei companii nu sunt în posesia unor date care să probeze, în mod științific, că vaccinul pe care l-au produs  împiedică oamenii să răspândească virusul

Studiile clinice au arătat că vaccinurile dezvoltate de compania de biotehnologie sunt eficiente în prevenirea îmbolnăvirii persoanelor cu COVID-19, dar nu garantează că aceștia nu vor răspândi virusul în rândul celor care nu s-au vaccinat.

„Cred că trebuie să fim atenți, pe măsură ce ne vaccinăm, să nu suprainterpretăm rezultatele”, a declarat Zaks într-un interviu video lansat luni. „Când vom începe vaccinarea, nu vom avea suficiente date concrete pentru a demonstra că acest vaccin reduce transmiterea.”

„Dacă eu cred că reduce transmisia? Absolut da, dar nu avem dovezi. Cred că este important să nu renunțăm la celelalte măsuri de protecție numai pe baza vaccinării”, a adăugat Zaks, sugerând că oamenii trebuie să folosească în continuare metode non-medicale, cum ar fi purtarea măștilor și distanțarea socială pentru a opri răspândirea coronavirusului.

„Vaccinul vă poate împiedica să vă îmbolnăviți, vă poate împiedica să fiți grav bolnavi”

Compania Moderna a anunțat la începutul acestei luni că vaccinul său este în proporție de 94,5% efficient în prevenirea îmbolnăvirii.

Dar, deoarece compania nu a testat participanții asimptomatici, nu știe dacă persoanele vaccinate pot fi sau nu purtători ai bolii sau dacă o pot transmite, afirmă Zaks.

„Rezultatele noastre arată că acest vaccin vă poate împiedica să vă îmbolnăviți, vă poate împiedica să fiți grav bolnavi”, a spus Zaks pentru Axios.

În studiile lor clinice cu privire la vaccinurile dezvoltate, nici Pfizer, nici Moderna nu au obținut date care să le permită să afirme cu toată siguranța că vaccinurile împiedică transmiterea.

Deși studiile sale sunt încă în desfășurare, datele timpurii publicate luni de AstraZeneca sugerează că vaccinul pe care l-a dezvoltat în colaborare cu Universitatea Oxford ar putea să prevină răspândirea virală, scriu The New York Post și Daily Mail. 

 

Românii acuzați pentru jaful de zeci de lire își bat joc copios de autoritățile britanice

 

Teoria conspirației. „Marea resetare” înseamnă lagăre pentru cei care refuză vaccinarea?

 

„Rechinii lui Erdogan” iau cu asalt Marea Neagră. Putin are de ce să se teamă