Evenimentul Zilei > Monden > ”Fița” dementă inventată în Statele Unite. Friptură produsă din celule și sânge uman
”Fița” dementă inventată în Statele Unite. Friptură produsă din celule și sânge uman

”Fița” dementă inventată în Statele Unite. Friptură produsă din celule și sânge uman

Ceaușescu ar fi invidios.  Oamenii de știință progresiști din Statele Unite au făcut marea descoperire: carnea din celule și sânge uman pe care oricine o poate produce singur la el acasă.

“Revoluționarul proiect” se numește Ouroboros, cu referire la simbolul egiptean al șarpelui care își mușcă propria coadă. Primele “creații” au fost deja expuse la Design Museum din Londra, cu ocazia festivității de premiere „Beazley Designs of the Year”.

Această carne artificială din celule umane a fost produsă ca răspuns la criticile pe care ecologiștii și cercurile de extremă stânga  le aduc zootehniei și, de altfel, întregii industrii alimentare. Rezolvă și o problemă etică în ceea ce privește producția de carne artificială, pentru nu mai  folosește ser fetal de vițel (un lichid obținut din sângele fetușilor de vacă).

Cu alte cuvinte, această  carne sintetică vizează să cruțe animalele de sacrificare și în același timp să elimine gazele de seră pe care le produc complexele zootehnice.

Într-un interviu, Andrew Pelling, om de știință și creator al fripturii Ouroboros, susține că și prețul scade serios, dat fiind că se elimină din compoziție serul fetal de vițel, un ingredient extrem de scump, care costă chiar și peste 700 de euro pe litru.

Acest ultim avantaj nu prea mai este de actualitate, întrucât unele companii care produc carne in vitro susțin că au rezolvat problema și nu mai folosesc ser de vițel fetal.

Cum putem produce carne din celule umane?

Să ne întoarcem, însă la friptura Ouroboros și la promisiunea că putem să o producem singuri acasă. Cercetătorii spun că vor oferi celor care visează să mănânce o friptură din propria carne tot ajutorul de care au nevoie, sub forma unui kit complet.

Mai întâi, aceștia trebuie să colecteze celule din propriile lor fese și apoi să urmeze instrucțiunile furnizate pentru ca celulele să crească. Hrănite în special cu ser de sânge uman expirat, aceste celule trebuie conservate la cald timp de trei luni înainte de a fi gata să fie mâncate.

Site-ul care promovează acest produs explică procesul care i-a determinat pe oamenii de știință să dezvolte o asemenea friptură din celule umane. Au vrut să vină în întâmpinarea consumatorilor care își doresc să fie siguri de originea alimentelor pe care le mănâncă și, în același timp, să aibă garanția că celulele au fost prelevate în mod etic.

Nu cumva e un act cannibalism?

Cu toate asigurările, unii spun că friptura Ouroboros legalizează practie canibalismul. Grace Knight, un designer care a participat la proiect, spune că nici vorbă de așa ceva. În plus, utilizarea sângelui uman expirat, care provine de la donatori, și adeseori e aruncat, ar fi mult mai sănătoasă și mai economică decât utilizarea serului de vițel fetal. Singura problemă ar fi, în opinia susținătorilor acestui proiect, că societatea actuală e mult prea “încuiată” din acest punct de vedere.

Până în prezent, Ouroboros Steak rămâne o operă de artă a unor minți care multora le par bolnave. Deși comestibilă, carnea din celule umană nu a primit până acum aprobare pentru a fi scoasă la vânzare.

 

Seducătoarea ucigașă a îngrozit Europa! Un român, printre victimele „Dulce Angel”

COVID-19. E cea mai proastă veste despre vaccin! Vine de la șeful savanților de la Moderna