Soartă cruntă pentru doi copii din județul Neamț. Adevărate orori au ieșit la iveală abia în luna martie a acestui an. O fetiță și un băiat deveniseră sclavii unui bărbat de 44 de ani care îi amenința cu bătaia și îi obliga să cerșească, în municipiul Roman.

Timp de doi ani a durat teroarea în care au trăit acei copii. Până la urmă, de soarta lor au aflat polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Neamț.

Micuții au avut curajul să vorbească după ce bărbatul de 44 de ani i-a abuzat. Individul i-ar fi violat de mai multe ori, susțin anchetatorii.

Copii au fost abuzați în luna martie 2021. Însă, din anul 2019 au fost obligați să trăiască sub același acoperiș cu monstrul care îi găzduia, îi trimitea la cerșit și le lua toți banii.

Soartă cruntă pentru doi copii transformați în sclavi

Despre acest caz, Poliția Română și DIICOT au anunțat că, luni, 5 aprilie, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Neamț, împreună cu procurorii, au efectuat două percheziții domiciliare.

Anchetatorii au descins, în municipiul Roman, la două imobile ale bărbatului de 44 de ani.

Din cercetările oamenilor legii a reieșit că, începând cu anul 2019, bărbatul, prin amenințări cu acte de violență, ar fi constrâns doi minori să practice cerșetoria, în municipiul Roman.

Pe minori i-ar fi găzduit în locuința sa, beneficiind de sumele de bani obținute de aceștia.

De asemenea, în luna martie 2021, ar fi întreținut relații sexuale, prin constrângere, cu cei doi minori.

Dosar penal: viol în formă continuată şi trafic de minori

Polițiștii au pus în aplicare un mandat de aducere, bărbatul fiind condus la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Neamț, pentru audieri.

Este vorba despre un dosar penal de viol în formă continuată şi trafic de minori, întocmit de procurorii DIICOT Neamț.

În fața anchetatorilor, copiii au povestit cu lux de amănunte ororile prin care au trecut.

„În cadrul audierilor, persoanele vătămate au beneficiat consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală”, se arată în comunicatul DIICOT.

Reținut și trimis în fața judecătorului pentru arestare

În baza probatoriului administrat, față de bărbatul de 44 de ani procurorul DIICOT a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, pentru trafic de minori și viol.

Tot în cursul zilei de luni, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Neamţ cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.