Evenimentul Zilei > Actualitate > Caz dramatic! Doi copii au fost ținuți opt ani într-un beci. Sentința magistraților
Caz dramatic! Doi copii au fost ținuți opt ani într-un beci. Sentința magistraților

Caz dramatic! Doi copii au fost ținuți opt ani într-un beci. Sentința magistraților

Magistrații unui tribunal din Zurich, din partea central-nordică a Elveţiei, au condamnat, joi, doi părinți care și-au ținut doi copii ascunși în beci.

Potrivit anchetatorilor, cei doi copii erau înfometați și abuzați, iar tragedia a durat opt ani de zile.

Magistrații au dat sențințe exemplare. Tatăl a fost condamnat la 16 ani şi jumătate de închisoare, iar mama la 12 ani.

Potrivit rechizitoriului, cuplul a început să-şi abuzeze cei doi copii, o fetiţă de cinci ani şi un băieţel de patru, în anul 2003, în Zurich, şi s-au oprit abia opt ani mai târziu, când autorităţile i-au plasat pe minori într-un orfelinat.

Timp de patru ani, copiii erau închişi în fieacare noapte în camera lor şi ulterior într-un beci neîncălzit.

Copiii au trecut prin chinuri groaznice fiind nevoiți să suporte torturile părinților.

Nu de puține ori cei doi copii au fost înfometați, abuzați fizic, fiind nevoiţi să-şi facă nevoile pe podeaua beciului.

De asemenea, tatăl a fost condamnat şi pentru că a abuzat abuz o altă fiică şi o fată vitregă. Cele două fete nu au fost forţate să trăiască în pivniţă.

„Aţi acţionat împreună şi nu v-aţi oprit unul pe celălalt de la comiterea acestor delicte”, le-a spus judecătorul părinţilor, care în timpul procesului s-au acuzat reciproc.

Tribunalul a anunţat că va depune plângere împotriva autorităţilor din domeniul protecţiei copilului din Zurich care se aflau în funcţii în timpul comiterii faptelor, pe motiv că, deşi au fost alertaţi în repetate rânduri de vecini, profesori şi medici, nu au luat nicio măsură.

Acest caz amintește de un altul care a avut loc în urmă cu doi ani în California, unde 13 copii, frați și surori, erau ținuți captivi de proprii părinți în pivnița casei. O parte dintre ei erau legați cu lanţuri de paturi.

Este vorba de frați și surori, cu vârste cuprinse între 2 și 29 de ani, unii legați cu lanțuri de propriii părinți. David Allen Turpin în vârstă de 57 de ani și Louise Ana Turpin de 49 au fost arestați.

„Sunt genul de oameni despre care nu prea poţi să ştii mare lucru. Aveau un comprtament bolnăvicios, ca de cult. Erau extrem de discreţi. Îi mai vedeam când şi când dar nu primeau niciodată vizite”, a afirmat o vecină a familiei Turpin, potrivit stirileprotv.ro