Evenimentul Zilei > Actualitate > Șmecherii din București nu se lasă. O locație de fițe a continuat să funcționeze, deși avea activitatea suspendată
Șmecherii din București nu se lasă. O locație de fițe a continuat să funcționeze, deși avea activitatea suspendată

Șmecherii din București nu se lasă. O locație de fițe a continuat să funcționeze, deși avea activitatea suspendată

Clubul Bamboo și-a reluat activitatea fără să facă demersurile necesare pentru a intra în legalitate, după ce a fost închis la finalul lunii martie.

Clubul Bamboo și-a reluat activitatea, fără să-și scoată autorizație de funcționare.

Anunțul a fost făcut de primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu. Într-o postare pe Facebook, primarul a arătat că în ciuda controalelor și a sancțiunilor acordate la finalul lunii martie, locația de fițe a repornit activitatea fără să schimbe nimic. Drept urmare, a precizat Radu Mihaiu, au fost fost dublate amenzile şi au fost confiscate veniturile ilicite obţinute de operatorul economic în perioada în care avea activitatea suspendată.

„Aparent în lumea «intangibililor», suspendarea activităţii până la rezolvarea problemelor e totuna cu o pauză scurtă, de formă. Greşit. Azi, în ciuda sancţiunilor aplicate în martie, cei de la Bamboo au repornit activitatea fără nici un drept. Nu au intrat în legalitate cu amenajarea terasei. Nu şi-au scos autorizaţie de funcţionare. Nimic. Au impresia că regulile nu sunt pentru ei”, a scris Radu Mihaiu, sâmbătă, pe Facebook.

Potrivit primarului, instituţiile abilitate au fost în control, din nou, și au găsit nereguli la cunoscutul club de fițe. Pe cale de consecință au fost dublate amenzile şi au fost confiscate veniturile care au fost realizate în perioada în care activitatea economică era suspendată.

„În Sectorul 2 încurajăm afacerile, dar doar pe cele legale. Este uimitor cum, pentru o locaţie cu atât de mult potenţial, nu se investeşte corect şi nu se fac demersurile pentru intrarea în legalitate. E alegerea lor, dar atâta timp cât nu respectă normele în vigoare, suspendarea activităţii rămâne valabilă şi vor fi sancţionaţi pentru orice fel de abatere”, a mai scris Radu Mihaiu în postarea de pe Facebook.

Bamboo a fost închis la finalul lunii martie

Bamboo a fost primul club de fițe închis de autorități pentru încălcarea restricțiilor anti-COVID. Decizia de închidere a fost luată de Primăria Sectorului 2. Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat, pe 27 martie, că a fost suspendată activitatea Clubului Bamboo. El a făcut o postare pe Facebook, în care a arătat ce s-a petrecut.

În aceeași operațiune de control au mai fost închise două locații de fițe, LOFT și Casa di David. Proprietarii clubului LOFT au primit trei sancţiuni în valoare de 42.000 de lei, iar DSP a dispus suspendarea activităţii pentru 30 de zile. Casa di David a fost închisă pentru 30 de zile, după trei sancţiuni în valoare de 48.000 de lei.

Autoritățile aflate în control la clubul Bamboo au aplicat amenzi totale 33.000 de lei. Mai mult, pe lângă suspendarea activității, autoritățile au mai demarat o anchetă pentru evaziune fiscală.

„În seara asta la Bamboo: Poliția Română, Poliția Locală, Direcția de Sănătate Publică, Serviciul de investigare a criminalității economice. Nu ne jucăm, legea e lege pentru toți. Sancțiuni aplicate: amendă și suspendarea activității”, scria Radu Mihaiu pe Facebook.

Citește și: 

Primul club de fițe închis pentru încălcarea restricțiilor. Mondenii Capitalei au rămas fără loc de petrecere

Autoritățile au pus lacăt pe ușă la trei locații de fițe. Amenzi uriașe, activitatea suspendată și dosar penal

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: